Deputatul PSD Vasile Puscas a apreciat ieri ca intentia Guvernului de a obliga populatia sa-si declare averea reprezinta o tentativa a actualei Puteri de a-si legitima averile acumulate.
Puscas a sustinut ca in unele state ale Uniunii Europene - Italia, Franta si Germania, nu se foloseste un astfel de sistem de contabilizare a averilor cetatenilor, ci doar a veniturilor declarate de acestia. “Asadar, referirile reprezentantilor Guvernului la practica din statele Uniunii Europene, in sustinerea unui astfel de proiect, sunt lipsite de un temei“, a mai spus el.
In opinia sa, initiativa declararii averilor este o “gaselnita a actualei Puteri“ care, alaturi de alte astfel de idei, demonstreaza tactica din perioada 1997 - 2000 de a testa unele experimente pe spinarea cetateanului.
Vasile Puscas mai crede ca, de fapt, Executivul ca nu are o conceptie clara si realista pentru reforma fiscala, inducand in schimb spre mediul de afaceri posibilitatea evolutiei spre un climat de instabilitate si insecuritate.