Purtatorii de cuvint ai PSD si PD, George Cubasa si Mihail Boldea, s-au lansat ieri intr-o serie de afirmatii pe marginea cazului primarului Dumitru Nicolae, cercetat pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanei, in dosarul Motorok. Purtatorul de cuvint al Organizatiei Municipale a PSD, George Cubasa, sustine ca la adresa edilului Dumitru Nicolae are loc in prezent o hartuiala fara logica.

“Este vorba despre acea hartuiala ciudata, caraghioasa si fara logica la adresa primarului municipiului Galati, Dumitru Nicolae. Nu cumva noi prefiguram noul tip de primar? Stiti care este noul tip de primar? Primarul care are doua tipuri de calitati: puterea ubicuitatii si a omniprezentei. Primarul de tip superman, care sa iasa mereu pe geam cu mina intinsa sau primarul de tip elicopter care sa survoleze si sa supravegheze tot ce se intimpla, nu exista. Daca vom introduce aceste criterii de eligibilitate la viitoarele alegeri, il vom cauta si-l vom pune pe lista”, a precizat George Cubasa.

“Toader nu are nici o legatura”

Purtatorul de cuvint al PD, Mihail Boldea, a iesit ieri in fata presei pentru a apara imaginea si onoarea sefului sau, Mircea Toader. Asta dupa ce Dumitru Nicolae a lasat sa se inteleaga faptul ca liderul pedistilor din judetul nostru ar fi implicat in “dosarul Motorock”. “Dupa cum se stie primarul a incalcat mai multe dispozitii legale. El ar fi trebuit, conform unei hotariri de consiliu local, sa consulte o comisie care se ocupa de organizarea manifestarilor de acest gen. Comisia trebuia sa fie sesizata de catre edil. Edilul a spus ca nu era vorba de un concurs, ci de o manifestare sportiva, astfel incit nu era nevoie de acea comisie. In schimb la Parchet exista acea cerere facuta de organizatori in care se arata ca e vorba de un concurs de viteza. La momentul actual primarul se face vinovat de abuz in serviciu. Dumitru Nicolae a spus ca la Conferinta Consilului Judetean de Coordonare a PD s-ar fi spus ca PD a lansat un atac la adresa edilului. E vorba de o simpla speculatie. Situatia e clara. A murit un copil si Parchetul isi face treaba. Mircea Toader nu are nici o legatura in aceasta ecuatie”, a declarat Mihail Boldea.

Pina la viitoarele actiuni ale anchetatorilor parerile multor oameni politici vor fi impartite. Unii vor sustine, evident, ca primarul este vinovat, altii ca acesta este nevinovat.