Liderul umanist Dan Voiculescu sustine ca PUR doreste puterea nu pentru a profita de ea, ci pentru a servi, cu ajutorul ei, interesele romanilor.
Intr-o scrisoare deschisa presedintele PUR a aratat ca in legatura cu “reactiile politicianiste“ la demisia ministrului umanist al Controlului, Sorin Vicol, se poate demonstra ca motivatiile de genul “au primit prea multe sau prea putine portofolii“ sau “doresc cu orice pret sa ramana la guvernare“ nu sunt valabile in cazul umanistilor. Voiculescu precizeaza ca PUR s-a retras fara vorbe si fara reprosuri de la negocierile pentru prefecti in momentul in care acest subiect tensiona atmosfera, amenintand stabilitatea politica a guvernarii si obiectivele mari ale Romaniei pe ultima suta de metri a cursei pentru integrare europeana. Potrivit lui Voiculescu, gestul a fost repetat si cand a fost vorba de Ministerul Controlului, din momentul in care PUR a constatat ca el a fost transformat intr-o forma fara fond si ca nu mai poate fi util Romaniei prin gestionarea lui.
“De fiecare data am subliniat ca vom continua sa sprijinim Cabinetul aflat la carma tarii, dinauntrul sau dinafara Guvernului“, afirma, de asemenea, presedintele PUR.