Partidul Umanist din Romania (PUR) a anuntat ieri, prin liderul sau, Dan Voiculescu, ca nu a luat inca o decizie privind sprijinul pentru un viitor Guvern al Aliantei D.A. PNL-PD.
Dan Voiculescu a declarat insa ca nu exclude ca parlamentarii partidului sau sa voteze in favoarea unui cabinet PNL-PD, atunci cand in Parlament se va pune problema investiturii. “Pentru formarea Guvernului inca nu ne-am hotarat. Nu este exclus sa sprijinim Guvernul propus de dl presedinte Traian Basescu. Decizia o vom lua probabil miercuri sau vineri, dar oricum in aceasta saptamana, pentru ca, din cate am inteles de la dl Basescu, saptamana viitoare va fi problema Guvernului“, a spus Voiculescu.
Liderii PUR ar putea evita, in acest fel, eventualitatea organizarii unor alegeri anticipate, care le-ar pune in pericol reintrarea in Parlament.
In plus, un vot acordat investiturii, fara ca PUR sa intre la guvernare, nu ar trece in mod obligatoriu formatiunea lui Dan Voiculescu alaturi de Alianta, PUR putand ulterior sanctiona prin vot, alaturi de PSD sau PRM, orice proiect al viitoarei guvernari.
Consecvent principiului moralei in politica, PUR va putea in acest fel sa fie ori cu Puterea, ori cu Opozitia, dupa cum interesele i-o cer.