Umanistii mentionati pe "lista rusinii" de catre Coalitia pentru un Parlament Curat (CPC) se considera calomniati, dar nu stiu pe cine sa dea in judecata.
Cei sapte membri PUR aflati pe lista neagra a CPC vor sa stie cine i-a pus acolo, ca sa poata actiona in justitie. Ca urmare, Dan Voiculescu, Florea Voinea, Nicolae Popa, Sergiu Andon, George Copos, Renica Diaconescu si Corneliu Pascu au cerut, printr-o scrisoare deschisa, ca in termen de trei zile sa li se comunice cine este persoana juridica responsabila, precum si numele celor care au redactat pozitiile la care se regasesc membrii PUR. Umanistii mai doresc sa vada regulamentul de constituire, statutul si hotararea judecatoreasca de aprobare a "Coalitiei pentru un Parlament Curat", sa afle care ar fi structura si componenta conducerii asociatiei si pe baza caror conventii a obtinut finantarile externe si, nu in ultimul rand, care sunt criteriile folosite pentru elaborarea listelor rusinii. Considerand ca asociatia se face vinovata, in cazul lor, nu doar de calomnie, ci si de asociere pentru savarsirea de infractiuni, oamenii lui Voiculescu au anuntat ca vor recurge oricum la justitie, acuzandu-i pe autorii listelor ca nu reprezinta decat "un grup tainic de calomniatori", "ascunsi sub denumiri derutante", care "au revitalizat anonima".

"Terorism pseudocivic"

Desi calomnia comisa de Coalitia pentru un Parlament Curat nu a fost deocamdata constatata de justitie, semnatarii scrisorii se declara convinsi ca au de-a face cu "un grup de infractori" care practica "o noua forma de terorism, terorismul pseudocivic". "Nu sunteti decat niste iubitori de liste negre, epigoni ai epigonilor regimurilor de adanca teroare, fasciste si comuniste", scriu cei sapte furiosi.
Conform listelor CPC, care vor fi multiplicate si difuzate in teritoriu inainte de alegeri spre informarea electoratului, cei sapte sunt neeligibili din motive care variaza de la "traseism politic" la "avere nejustificata", contracte pe bani publici sau neplata obligatiilor bugetare. Acestia argumenteaza insa ca unele acuzatii se bazeaza pe simple zvonuri neprobate cu fapte.