Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat ieri ca in urmatoarele doua saptamani in Parlament trebuie sistate orice discutii legate de regulament, pentru a se pune in prim-plan legile integrarii si pentru a finaliza pachetul de legi privind reforma administratiei publice, in intervalul convenit la intalnirea de la Poiana Brasov.
Presedintele PSD a precizat ca la sedinta BPN au fost comentate si declaratiile ministrului Integrarii, Anca Boagiu, potrivit carora in Parlament, la ora actuala, s-ar afla peste 85 de legi legate de integrarea europeana. Potrivit lui Geoana, PSD ii adreseaza ministrului invitatia oficiala de a veni in fata Parlamentului pentru a prezenta care sunt aceste legi si prioritatile legate de adoptarea acestora.
Pe de alta parte, vicepresedintele Camerei Deputatilor, Miron Mitrea, a declarat ca Grupul Parlamentar al UDMR, sprijinit de grupul minoritatilor si PNL, au anuntat in sedinta Biroului Permanent ca refuza sa participe la sedintele de plen in care se vor discuta legile integrarii, daca ministrul Integrarii, Anca Boagiu, nu este prezent. „Banuiesc ca UDMR, minoritatile si PNL au fost deranjati de declaratiile ministrei (n.r. - privind restantele Parlamentului la legile integrarii), de aceea au cerut ca dansa sa fie aici“ si sa le explice proiectele, a precizat Mitrea. El a subliniat ca „se pare ca in Coalitie este o mica problema, din moment ce PNL e atat de nervos vizavi de prezenta doamnei ministru in Parlament“. Mitrea a mai spus ca PSD si-a aratat disponibilitatea pentru discutarea legilor prioritare integrarii si ca a incercat sa convinga colegii din majoritate sa se lucreze si marti dupa-amiaza pentru aceste legi, dar acestia „au refuzat“. „Avem 60 de proiecte de lege pe ordinea de zi si am fi terminat saptamana aceasta. Noi ne-am exprimat disponibilitatea de a renunta la dezbaterile sterile pe marginea proiectului de modificare a Regulamentului Camerei“, a spus Mitrea.