Social-democratii au lansat ieri proiectul "Generatia 2008" prin care sunt pregatiti membrii PSD ce doresc sa ocupe in viitor functii executive sau sa candideze pentru functiile de consilieri locali, consilieri judeteni, primari, parlamentari sau parlamentari europeni.
Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat ieri la Ploiesti ca presedintele executiv interimar al PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, va fi inclus in faza a doua a proiectului "Generatia 2008", care este dedicata membrilor PSD ce doresc sa candideze la functii eligibile. "Faza a doua a proiectului ii include pe cei care isi manifesta interesul pentru functiile alese. Acolo, inclusiv Marian Vanghelie sau alti colegi de partid care doresc sa candideze pentru functiile de consilieri locali, consilieri judeteni, primari, parlamentari sau parlamentari europeni vor intra in al doilea esalon de pregatire", a spus Geoana.
El a precizat ca proiectul "Generatia 2008" este structurat pe trei faze, prima fiind intalnirea organizata ieri, la sediul central PSD in prezenta presedintelui PES, Poul Nyrup Rasmussen, si unde au fost invitati membrii PSD care doresc sa ocupe in viitor functii executive.
Geoana a precizat si ca a treia faza a proiectului "Generatia 2008" este dedicata membrilor de partid care doresc sa faca o cariera in cadrul formatiunii social-democrate. Presedintele PSD a mai spus ca, daca partidul pe care il conduce nu va avea curajul sa prezinte o garnitura de oameni "profesionisti si onesti" pentru functiile executive si alese, acesta nu isi va redobandi credibilitatea. Mai mult, Geoana a aratat ca acest fapt reprezinta o necesitate pentru PSD.
Liderul social-democrat a insistat asupra obligativitatii ca garnitura de oameni "profesionisti si onesti" sa aiba drept criteriu de selectionare moralitatea.

Laude de la PES

Presedintele PES, Poul Nyrup Rasmussen, aflat intr-o vizita in municipiul Ploiesti, s-a declarat foarte increzator in viitorul PSD, precizand ca este bucuros ca acest partid se reimprospateaza. "Cand am vazut enormul progres pe care PSD l-a facut, sunt mandru ca sunt presedintele Partidului Socialistilor Europeni (PES)", a declarat Rasmussen. El a adaugat ca este bucuros ca formatiunea social-democrata se modernizeaza, se reimprospateaza si prezinta mesaje noi. Totodata, Rasmussen a opinat ca, sub noua conducere, PSD a inregistrat un proces de modernizare, de combatere a fraudei si a coruptiei.