Tribunalul Judetean Vrancea a admis ieri solicitarea PSD de incetare a mandatelor a sase dintre cei sapte consilieri PSD Vrancea care au trecut de la PSD la PNL si PD si care se numara printre cei ce au votat hotararea de inlocuire a lui Marian Oprisan de la sefia CJ.
Instanta a obligat consiliul judetean sa ia act de aceasta decizie si sa repuna pe ordinea de zi a CJ, in sedinta ordinara, proiectul de hotarare privind incetarea inainte de termen a mandatelor celor sase consilieri. De asemenea, instanta a mai decis anularea hotararii prin care a fost scos de pe ordinea de zi proiectul de incetare a mandatelor celor sapte.
Conducerea PSD Vrancea a solicitat din cursul lunii trecute magistratilor sa constate incetarea mandatelor de consilieri judeteni ale lui Marius Florinel Vasii, Ciprian Stroia, Mihai Jalova Racovita, Raluca Avadani, Codrut Constantinescu, Enache Mandrescu si Spiridon Tudorache. Acestia au fost alesi pe listele PSD in 2004, iar in august acest an, cand si-au declarat apartenenta politica, au trecut la PNL, respectiv la PD.
Conducerea PSD Vrancea a cerut revocarea unei hotarari de consiliu judetean prin care era scos de pe ordinea de zi a sedintei ordinare a CJ din 2 august proiectul privind constatarea incetarii mandatelor celor sapte consilieri, conform Legii 249/2006 privind stoparea migratiei politice.
Avocatul PSD Alexandru Balan declara ca a solicitat ca instanta sa ia act de incetarea mandatelor retroactiv, adica de la data la care au depus declaratii de apartenenta politica in dublu exemplar, situatie in care, daca instanta da castig de cauza PSD, cei sapte nu mai erau consilieri si nu mai aveau drept de vot. Potrivit sursei citate, acest fapt ar insemna ca toate hotararile votate de cei sapte consilieri de la data incetarii de drept sunt nule.

ßedinta nelegala

Consilierii PNL, PD si PC Vrancea au decis miercuri, intr-o sedinta extraordinara de consiliu judetean, inlaturarea din functia de presedinte al institutiei a lui Marian Oprisan (PSD), motivand ca acesta nu colaboreaza cu consilierii Coalitiei.
Hotararea a primit votul tuturor celor 22 de consilieri prezenti, din totalul de 33 de consilieri. De la sedinta au lipsit consilierii PSD, invocand nelegalitatea constituirii sedintei. Cei 22 de consilieri au hotarat ca noul presedinte al Consiliului Judetean Vrancea sa fie consilierul PNL Eduard Lambrino.
Marian Oprisan a sustinut ca sapte dintre consilierii care au participat la sedinta au mandatele incetate, deoarece au semnat declaratii de apartenenta politica la doua partide, situatie in care legea privind interzicerea migratiei politice prevede incetarea inainte de termen a mandatelor acelor consilieri.

Presedintele ales va da in judecata CJ

Eduard Lambrino, presedintele ales al Consiliului Judetean Vrancea, s-a prezentat ieri la CJ pentru a depune la secretarul general al judetului hotararile consilierilor PNL, PD si PC si a declarat ca nu va raspunde pentru ceea ce se va intampla cu oamenii care vin sa-l sustina pe Marian Oprisan. El s-a declarat ingrijorat de faptul ca se incearca "mutarea unei dispute politice si administrative si care cu siguranta va fi si juridica" intr-un conflict de strada.
Lambrino a mai anuntat ca va da in judecata consiliul judetean pentru a putea pune in aplicare hotararile luate in sedinta extraordinara, de inlocuire din functie a lui Marian Oprisan si de desemnare a unui nou presedinte.