Parlamentarii PSD au salutat ieri decizia Birourilor Permanente ale Senatului si Camerei Deputatilor de a retrimite spre dezbatere raportul Comisiei de ancheta asupra activitatii TVR si Radioului public. Deputatul social-democrat Dan Mihalache a declarat ca, desi actuala Putere a infiintat o comisie speciala pentru a justifica dorinta de preluare a controlului celor doua institutii media, aceasta nu a reusit in demersul sau pentru ca s-a constatat ca raportul nu a fost votat in comisie in conditii regulamentare. “A fost un joc inutil, extrem de prost condus de Raluca Turcan, presedintele comisiei“, crede Mihalache.
Termenul de doua saptamani dat comisiei de ancheta pentru refacerea raportului a dat peste cap, se pare, planurile actualei Puteri care marti, la votul din plenul reunit al Camerelor, ar fi avut un argument in plus sa decapiteze consiliile de administratie ale celor doua societati la dezbaterea rapoartelor de activitate pe 2004 ale acestora.
“Daca marti va avea loc un vot negativ, va fi implinirea comenzii de a prelua controlul politic asupra celor doua institutii media“, sustine Dan Mihalache, care a precizat ca PSD va vota favorabil rapoartele de activitate.