Presedintele PSD, Mircea Geoana, a anuntat luni, la Craiova, ca din regiunea Oltenia PSD va propune in actuala structura guvernamentala cinci-sase secretari de stat, chirurgul Irinel Popescu fiind singura persoana nominalizata de catre liderul social-democrat. "Vor fi colegi si din Dolj, si din Olt, si din Valcea, si din Gorj, si aici vorbesc de judetele care au performat la alegerile parlamentare, care ne vor reprezenta la Bucuresti. Ne vor reprezenta in diverse pozitii legate de ministere, de secretari de stat, de agentii guvernamentale, pozitii de influenta si pozitii de responsabilitate", a declarat Geoana. El apreciat ca "procesul" nominalizarii persoanelor care vor ocupa functii publice in structura guvernamentala ar trebui finalizat in 48 de ore.
Geoana a precizat ca propunerile care vor fi facute din judetele Olteniei - Dolj, Gorj, Olt, Valcea si Mehedinti - vor tine cont de rezultatele obtinute in alegerile parlamentare, dar si de ponderea pe care regiunea o reprezinta in cadrul PSD. "Nu este vorba de persoane. Este vorba de portofolii si demnitati publice. Am dorit ca si la Dolj, dar si la Olt, sa existe o reprezentare corecta in functie de rezultatele electorale si de ponderea in partid a acestei regiuni si vor exista un numar important de functii ocupate de colegi si colege", a afirmat Geoana.
Liderul PSD a spus ca numarul demnitatilor publice va fi impartit in mod egal intre cele doua partide aflate la guvernare, PSD si PDL, iar nominalizarile pentru functiile de secretar de stat vor fi facute de PSD incepand de luni dupa-amiaza. "Nu am ajuns inca la faza de nominalizare a persoanei, dar cred ca in 48 de ore acest proces trebuie finalizat", a explicat presedintele PSD.
Intrebat cate functii de demnitate publica revin organizatiilor din regiunea Oltenia, liderul social-democrat a spus: "Nu am facut o numaratoare, dar dincolo de domnul Ponta, care este din Gorj, exista un numar important de secretari de stat. Cred ca sunt cinci-sase secretari de stat, plus alti echivalenti". Chirurgul Irinel Popescu, din partea PC, a fost singura persoana pe care presedintele PSD Mircea Geoana a nominalizat-o pentru una din functiile publice care ar urma sa revina Olteniei. "Competenta profesionala a domnului Irinel Popescu ar trebui sa se regaseasca intr-o formula oarecare. Cred ca nu avem decat de castigat din cooptarea domniei sale intr-o structura executiva la Bucuresti", a spus Geoana.
Potrivit unor surse din PSD Dolj, Irinel Popescu ar urma sa fie propus pentru functia de presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.