PSD are o serie de lideri, unii spirituali, altii de facto. Astfel ca pentru un membru de seama al partidului, precum Dan Ioan Popescu, intrebarea care este relatia sa cu presedintele, are un singur raspuns: „Care din ei?“.
„Pentru mine, presedintele Iliescu ramane presedinte, pentru ca am un respect pentru dansul si eu tot presedinte ii spun, indiferent ce se intampla. Pe domnul Mircea Geoana - pe care il consider si prieten - il respect ca presedinte de partid, pentru ca a fost ales de Congresul partidului. Pe domnul Adrian Nastase - pe care, de asemenea, il consider si prieten - il respect ca presedinte executiv. Noi suntem un partid cu foarte multi presedinti. Si eu sunt presedinte“, a explicat liderul PSD Bucuresti.
De altfel, Dan Ioan Popescu a adaugat ca nu a trecut pe la sediul central al partidului de opt luni, adica de la Congresul PSD, deoarece nu merge decat daca este invitat, iar cand a fost invitat nu a avut timp.
Dan Ioan Popescu a mai spus ca a „profitat“ de faptul ca a fost „lasat liber“, avand astfel posibilitatea de a avea o intalnire, la Brasov, cu lideri ai mai multor filiale ale partidului din centrul si sudul tarii.