PSD va instiinta Delegatia UE la Bucuresti si Congresul puterilor locale si regionale al Consiliul Europei in legatura cu abuzurile facute de actualii guvernanti, care “au dat startul discriminarii functionarilor publici pe criterii politice“, a declarat ieri senatorul PSD Cristian Diaconescu.
Diaconescu a spus ca Secretariatul General al Guvernului a emis o nota circulara in care a dispus impartirea functiilor de conducere de la nivelul serviciilor publice descentralizate din teritoriu intre PNL, PD, UDMR si PUR, in functie de rezultatele obtinute de acestea la alegerile parlamentare. El a aratat ca prin aceasta circulara se incalca Legea nr. 88 din 1999 si modificata in 2002, care interzice discriminarea functionarilor publici pe criterii politice, aratand ca acesti functionari publici isi ocupa legal functiile si sunt indepartati pentru a face loc clientelei politice sau economice a Aliantei D.A.
Fostul ministru a mai spus ca PSD recomanda functionarilor vizati de aceasta masura “sa foloseasca cadrul legal pentru a rezista presiunilor politice abuzive folosite de Guvern“.