PSD Suceava a stabilit un numar de 11 candidati din cei 14 pentru colegiile electorale uninominale pentru Camera Deputatilor si Senat, presedintele organizatiei.
Presedintele PSD Suceava, Gavril Mirza, a declarat vineri ca organizatia urmeaza sa stabileasca inca trei candidati pentru alegerile parlamentare, cel de Senat pentru colegiile Suceava si Radauti si pentru Camera Deputatilor in colegiul Siret.
El a aratat ca in celelalte colegii au fost stabiliti candidatii. Astfel, pentru Senat, in colegiul Falticeni va candida Gavril Mirza, iar in colegiul Vatra Dornei-Gura Humorului, va candida Constantin Hutanu, fost primar al municipiului Vatra Dornei.
In colegiile pentru Camera Deputatilor din zona Falticeni vor candida actualul deputat Ioan Stan si eurodeputatul Catalin Nechifor, in cele trei colegii din zona Suceava vor candida actualul deputat Mirela Adomnicai, consilierul local Neculai Bosancu si directorul CCI Suceava, Ovidiu Dontu.
In colegiul Vatra Dornei va candida pentru Camera Deputatilor actualul deputat Petrica Tarniceru, in colegiul Campulung Moldovenesc-Gura Humorului, va candida omul de afaceri sucevean Nicolae Beraru, iar in colegiile din zona Radauti vor candida Mihai Frunza, fost primar al municipiului Radauti si Titi Petre, fost sef a Oficiului de Cadastru Suceava.
Presedintele PSD Suceava a mentionat ca in cele trei colegii unde inca nu au fost desemnati candidatii sunt mai multe persoane care doresc sa candideze si ca se va face o selectie in baza mai multor criterii.