Sex-simbolul Udrea a ajuns si ea la mana PSD, care s-a aliat cu PNL si a semnat pentru infiintarea comisiei de ancheta impotriva sefei de la Turism pentru modul cum a cheltuit banul public.
PSD sustine infiintarea unei comisii de ancheta in cazul ministrului Turismului, Elena Udrea, a anuntat astazi la finalul sedintei Biroului Permanent National al partidului, purtatorul de cuvant al social-democratilor, Bogdan Niculescu Duvaz.
Decizia era previzibila, deoarece inaintea acestei sedinte, presedintele PSD, Mircea Geoana era deja decis ca ar trebui initiata o comisie parlamentara de ancheta si in cazul Elenei Udrea, intrucat "simptomul Ridzi pare sa existe si in cazul Ministerului Turismului", iar "la situatii similare nu trebuie aplicate metode diferite".
Deci, social-democratii au decis sa sprijine initiativa PNL privind infiintarea unei comisii parlamentare de anchetare a Ministerului Turismului care a exagerat cu cheltuielile administrative.
"Acolo unde exista suspiciuni si unde exista o presiune mare a opiniei publice, unde exista foarte multe lucruri ridicate din partea societatii civile, trebuie facuta investigatia necesara", a spus purtatorul de cuvant al PSD.
Potrivit dezvaluirilor facute de Jurnalul National, Ministerul Turismului ar fi exagerat cu cheltuielile administrative. 75.000 de euro ar fi costat perdele si draperiile achizitionate si alti 10.000 de euro ar fi fost cheltuiti pe covoare si mocheta.
Printre cunoscutele acuze furnizate de presa privind administrarea defectuoasa a contractelor de publicitate de la Ministerul Turismului, PNL a atras atentia asupra faptului ca Elena Udrea a directionat ilegal bani de la bugetul de stat catre primarii PD-L.
"Simptomul Ridzi pare sa existe si in cazul Ministerului Turismului. Nu vad de ce la situatii similare sa aplicam metode diferite. Sambata decidem, dar opinia mea este ca ar trebui inceputa o astfel de comisie parlamentara de ancheta in cazul doamnei Udrea", a declarat liderul PSD. El a adaugat ca PSD va sprijini initiativa liberalilor pentru constituirea unei comisii parlamentare care sa ancheteze unele contracte incheiate de Ministerul Turismului: "Ii vom sprijini in aflarea adevarului despre indiferent ce demnitar din Romania care doreste sa breveteze sau sa aplice brevetul Ridzi pentru sifonarea banului public".
Organizatia PSD Bucuresti (presedintele filialei Marian Vanghelie) a strans deja semnaturi pentru a sustine infiintarea unei comisii de ancheta in cazul ministrului Turismului, Elena Udrea, anticipand decizia luata in sedinta Biroului Permanent National.
Cum bine a prezis Udrea, urmatoarea intoxicata de "ciuma Ridzi", care a cuprins o intreaga Romanie, este tocmai ea. Iar daca pentru protectoarea Elenei Basescu PD-L s-a "tiganit in solidaritate" pana la o imagine proasta de gradul I, se pare ca nu acelasi lucru se va intampla si in cazul fostei consiliere de la Cotroceni.
Cel care a sugerat ca pedelistii nu vor mai merge pana in panzele albe si pentru Udrea a fost chiar presedintele Traian Basescu, care a criticat-o cu jumatate de gura, joi, pe ministrul Turismului pentru ca a platit, de mai multe ori, diurne pentru ziaristii care o insoteau in strainatate.
Similitudinile dintre Monica Iacob Ridzi si Elena Udrea nu se opresc doar la PD-L si la tot ce inseamna doctrina inexistenta a partidului prezidential, la carmuirea a doua ministere infiintate special pentru ele si la stima pe care le-o poarta mezina presedintelui, Elena Basescu, ci si in justitie
In replica, ministrul Turismului Elena Udrea a declarat ca se simte curata deoarece toate activitatile ministerului au fost pozitionate pe site, iar institutia pe care o conduce nu face publicitate, ci promovare turistica.
"Nu stiu ce vor sa ancheteze din activitatea Ministerului Turismului dar mentionez ca toate activitatile ministerului au fost pozitionate pe site, iar ministerul nu face publicitate, ci promovare turistica", a spus Udrea, la o intalnire cu mediul de afaceri din domeniul turismului. Totodata, Udrea a mai anuntat ca va solicita infiintarea unei comisii de ancheta pentru fiecare ministru liberal din Guvernul Tariceanu 2, pentru a justifica cum au cheltuit banii publici.