Parlamentarii PSD si PPRM par hotarati sa taie stipendiile si avantajele acordate Casei Regale de catre fosta guvernare. Senatorii PSD vor cu orice pret sa modifice ordonanta despagubirilor pentru regele Mihai, iar cei ai PPRM sa taie fondurile guvernamentale destinate principelui Radu.
Reglementarea situatiei juridice a bunurilor care au apartinut fostului suveran Mihai I continua sa fie pe agenda senatorilor. Desi proiectul nu a mai ajuns sa fie dezbatut in plen, prevederile lui ii nemultumesc pe reprezentantii Opozitiei.
Senatorul PSD Antonie Iorgovan a precizat ieri ca va solicita astazi Biroului Permanent prelungirea termenului de adoptare a legii. Iorgovan isi argumenteaza cererea pe un articol din Constitutie, care prevede ca, in cazul unor proiecte mai complexe, termenul sa fie de 60 de zile si nu de 45, asa cum s-a considerat initial.
La randul sau, senatorul PPRM, Liviu Doru Bindea, a declarat ca are o intentie similara celei a lui Iorgovan.
In cazul in care aceasta solicitare nu va fi admisa, proiectul va intra in aprobare tacita, intrucat termenul expira la 29 aprilie.
Reprezentantul Puterii, liberalul Nicolae Vlad Popa, a explicat ca initiativa lui Antonie Iorgovan nu are temei. El a precizat ca nu a existat o decizie la nivelul Coalitiei de a se ajunge la varianta aprobarii tacite, din cauza semnalelor negative primite din partea PPRM si PSD.
Antonie Iorgovan a precizat ca, in cazul in care proiectul va trece de Camera Deputatilor, va fi sesizat presedintele Romaniei, Traian Basescu.

Ce face principele cu banii?

La randul sau, grupul senatorial al PPRM a anuntat ieri ca nu apreciaza activitatea principelui Radu de Hohenzollern - Veringen, ca reprezentant special al Guvernului Romaniei pe probleme de integrare, cooperare si dezvoltare.
Un grup de sase senatori PPRM, intre care si Gheorghe Funar, au semnat o initiativa legislativa pe aceasta tema. Nemultumiti de faptul ca pana in 2005 s-au cheltuit circa 20 de miliarde de lei pentru activitatea principelui Radu, senatorii PPRM solicita incetarea acestei finantari. Motivele invocate de grupul PPRM se refera la faptul ca nu se cunosc actiunile desfasurate de principe si nici legalitatea cheltuirii acestor “uriase sume“.
In consecinta, semnatarii proiectului legislativ solicita primului-ministru o informare in plenul Senatului cu privire la suma de 20 de miliarde de lei si a cheltuielilor efectuate de principele Radu.

Sa-i ajutam pe sinistrati!

Senatorii PPRM au gasit solutia pentru rezolvarea situatiei gospodariilor inundate in urma calamitatilor naturale.Ei propun ca pentru fiecare casa inundata sa se acorde un ajutor financiar de 200 de milioane de lei. Interesant este in proiectul PPRM modul in care a fost solutionata problema obtinerii acestor sume. Astfel, ca sursa de finantare, senatorii PPRM propun Fondul de rezerva la dispozitia Guvernului si cele 30 de milioane de euro promise “pe baza unui protocol oral“ ex-regelui Mihai I.