Dupa inca o runda de negocieri asupra votului uninominal initiate de Asociatia ProDemocratia, PSD si PNL au ajuns la un cvasi-acord asupra variantei cu un singur tur de scrutin si reprezentare proportionala. Reprezentantul PNL la discutii, Mihai Voicu, a declarat, la finalul negocierilor, ca, desi nu s-a ajuns la un consens asupra variantei de uninominal, sunt multe puncte in care exista o larga majoritate. El a spus ca PNL insista pentru ca legea votului uninominal sa statueze doua principii fundamentale - vot doar in circumscriptii uninominale, fara existenta unei liste suplimentare si respectarea principiului reprezentarii proportionale. Reprezentantul social-democratilor, Anghel Stanciu, a spus ca PSD sprijina varianta ca votul sa se dea exclusiv in colegiu uninominal si sa se respecte principiul un singur vot-un singur ales, respingand, ca si PNL, existenta listei suplimentare.
Cvasi-consensul dintre PNL si PSD a fost subliniat si de reprezentantul Asociatiei ProDemocratia, Adrian Sorescu, acesta mentionand ca aspectele ramase in discutie sunt exclusiv tehnice, legate, in principal, de modul de atribuire a mandatelor de parlamentar, de redistribuirea voturilor si modalitatea de stabilire a colegiilor. Sorescu a precizat ca, desi nu a avut niciun reprezentant la negocieri, PDL i-a transmis presedintelui APD, Cristian Parvulescu, ca este de acord cu orice solutie agreata de PNL si PSD, cu conditia ca votul sa fie dat exclusiv in colegii uninominale.
Pe de alta parte, Sorescu a remarcat si faptul ca insistenta UDMR asupra mentinerii listei suplimentare nu duce automat la un impas, in conditiile in care posibilitatea ca decupajul colegiilor sa se faca prin lege si nu prin Hotarare de Guvern "mentine UDMR in discutii".