Si pedelistii, si pesedistii gorjeni si-au trimis oamenii pentru a candida pe posturile de directori la cateva institutii deconcentrate din judetul Gorj, lucru ce a pus in incurcatura activitatea comisiilor de concurs din cadrul ministerelor.


Blocajul negocierilor dintre organizatiile judetene ale PSD si PD-L Gorj capata accente hilare, ambele formatiuni politice trimitandu-si oameni pentru a candida la sefia catorva deconcentrate din judet. Din aceasta cauza, Comisia de concurs pentru desemnarea viitorului sef al Agentiei pentru Prestatii Sociale Gorj, din cadrul Ministerului Muncii, a suspendat ieri examinarea candidatilor. Dubluri de candidati - PD-L, respectiv PSD au ajuns ieri si la concursurile pentru ocuparea posturilor de directori de la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca, Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului, respectiv la Directia pentru Agricultura. Pesedistii si-au instalat deja un director la Casa Judeteana pentru Asigurari de Sanatate Gorj - Daniel Titu Bondoc, ginerele fostei sefe a TSD Gorj, Iulia Vana. Acest lucru i-a nemultumit profund pe democrat-liberali, care si-au revendicat postul printr-un protocol semnat cu PSD, la jumatatea lunii ianuarie a acestui an. In urma aparitiei Ordonantei deconcentratelor, social-democratii gorjeni au denuntat protocolul, spunand ca nu exista, si au anuntat public faptul ca isi vor instala directorii pe ministere. La randul lor, pedelistii au declarat ca vor respecta protocolul prin care cele doua partide si-au impartit in mod egal deconcentratele. S-a ajuns in situatia in care ambele formatiuni politice sa isi trimita oamenii sa candideze pe acelasi post, facandu-si concurenta unii altora, cu toate ca se afla impreuna la guvernare.

Cosmin Popescu ii cheama din nou la negocieri

Presedintele PD-L Gorj, Cosmin Popescu, le-a retransmis ieri o invitatie liderilor PSD, pentru a se reaseza la masa negocierilor si pentru a rezolva problema numirilor de directori la institutiile deconcentrate. Deputatul portocaliu le-a reamintit colegilor de guvernare ca pedelistii sunt dispusi sa ajunga la o intelegere cu social-democratii, daca acestia se vor hotari sa reia dialogul intrerupt de peste trei luni: "Atragem in mod incorect atentia asupra judetului, in loc sa ne rezolvam problemele la nivel local. PSD-ul a incalcat protocolul de impartire a deconcentratelor si a trimis oameni sa concureze cu ai nostri la Ministerul Muncii, la Ministerul Agriculturii si la OPC. La Agentia Nationala de Prestatii Sociale, concursul a fost suspendat. Comisia a parasit sala, intrucat stia de existenta protocolului dintre cele doua partide. PSD sustine ca nu exista nici un protocol, dar noi l-am trimis deja de trei ori la Bucuresti pana acum. Ii invitam sa vina la negocieri sa discutam, pentru ca nu se poate continua in aceasta maniera. Am fost dispusi sa renuntam la CAS, daca il vor cei de la PSD. Domnul Carciumaru a recunoscut ca in minerit si energie sunt si pesedisti, domnul Ponta a spus altceva. Nu stiu cine conduce PSD. Am intuit ca se va intampla asa si am sperat sa nu isi trimita candidatii pe posturile noastre", a mentionat Cosmin Popescu.

Pesedistii nici nu vor
sa auda de negocieri

Social-democratii gorjeni sunt decisi sa isi trimita in continuare oamenii la concursurile pentru desemnarea sefilor de deconcentrate, in functie de ministerele care le apartin. Mai mult decat atat, reprezentantii PSD Gorj nu vor sa reia prea curand negocierile cu pedelistii: "In urma cu o saptamana am avut o sedinta in cadrul Biroului Politic National, in care s-a stabilit clar ca numirile se vor face pe ministere, si nu conform acelui protocol invocat. Nici macar nu exista pentru ca nu a fost finalizat. Au mai ramas posturi nediscutate. Nu se va merge la negocieri si se va continua blocajul. Vor fi trimisi in continuare oameni la concursuri si nu este problema noastra ce se intampla cu cei de la PD-L. Unde sunt ministerele lor nu ne bagam. Ei au incalcat primii protocolul, in ceea ce priveste SNLO. Noi am mers de atatea ori la Bucuresti sa rezolvam aceasta problema, dar degeaba. Acum mingea este la ministere, sa ia decizii in legatura cu acele concursuri si sa castige cel mai bun!", a mentionat Ciprian Florescu, purtatorul de cuvant al PSD Gorj. Social-democratii gorjeni au tot interesul sa isi numeasca oamenii pe ministere, intrucat le revin aproape 70% din posturile de conducere de la deconcentratele din judet.