Liderii Partidului Democrat nu iau in serios amenintarile lansate in ultimele zile de social-democrati si conservatori la adresa Cabinetului Tariceanu. Este stiut ca la finele saptaminii trecute fostul ministru Mihai Tanasescu, prezent la Galati, a anuntat ca PSD va depune in aceasta saptamina o motiune de cenzura daca primul ministru nu va veni sa prezinte o noua formula de guvern. La rindul lor conservatorii au anuntat ca, daca PSD nu va depune o motiune de cenzura, atunci o vor face ei.

"Orice proiect referitor la restructurarea Guvernului se discuta in cadrul aliantei si in cadrul coalitiei. PD nu a primit inca nici un fel de solicitare din partea PNL in acest sens. Propunerea de restructurare trebuie sa vina de la liberali pentru ca acest atribut apartine primului ministru. Intentia anuntata de PSD si PC de a depune o motiune de cenzura reprezinta o simpla declaratie politica. PSD si PC nu au sanse de reusita in acest sens", a declarat simbata secretarul de stat Mircea Toader.

Anticipatele sint ca tamiia

Liderul pedist s-a aratat deranjat de faptul ca social-democratii si conservatorii au inceput sa emita teorii despre cum ar trebui guvernata tara de catre cei care au cistigat alegerile in 2004. "Ei au declarat ca asteapta un guvern liberal, in care PD sa nu aiba nici un om. Cu alte cuvinte ei fac regula in cadrul aliantei. Mi se pare incorect din punct de vedere politic. Acceptam ideea de a prezenta un guvern in Parlament, dar situatia se schimba cind spune cineva ca in Executiv nu are ce cauta Monica Macovei", a precizat Toader.

Pedistul a mai aratat si ca "daca PSD si PC vor depune o motiune de cenzura si Guvernul va cadea, se va intra in procedura de declansare a alegerilor anticipate. E sigur ca social-democratii si conservatorii nu-si doresc alegeri anticipate".

In plus liderul democratilor din judetul nostru este convins ca Guvernul Tariceanu isi va termina mandatul chiar daca in interiorul Cabinetului mai apar uneori si tensiuni.

Democratii nu se tem de motiunea de cenzura anuntata de PSD si PC. Motivul este unul foarte simplu: pedistii sint convinsi ca pesedistii si pecistii vor fugi de alegerile organizate inainte de termen ca dracul de tamiie.