Daca, in ultima conferinta de presa, deputatul Claudiu Pop clama sus si tare ca, desi vineri se vor cunoaste numele candidatilor PSD pentru Parlamentul Romaniei, presa va afla numele acestora abia la urmatoarea conferinta de presa, se pare ca reprezentantii PSD s-au razgandit peste noapte. Asa se face ca, inca de sambata, numele celor 22 de candidati au aparut pe principalele canale mass-media bihorene.
Principalul argument folosit la ultima conferinta de presa pentru tinerea secreta a numelor candidatilor a fost acela ca nu toti vor ajunge sa candideze, posibilii parlamentari fiind nevoiti sa treaca de o evaluarea riguroasa. O evaluare care va tine cont atat de competentele profesionale, cat si de popularitatea fiecarui candidat in parte. "Am ajuns la concluzia ca e mai bine pentru noi si PSD Bihor ca viitorii alegatori sa-i cunoasca inca de pe acum pe candidatii nostri, ca sa stie ca PSD vine in fata lor cu o propunere serioasa, iar politicienii care vor reprezenta celelalte partide politice sa-si cunoasca din timp contracandidatii", a explicat Claudiu Pop.
"In proportie de peste 90%, lista e BETON"
In ceea ce priveste lista celor 22 de pesedisti care s-au inscris in cursa pentru un loc in Parlamentul Romaniei, deputatul Claudiu Pop sustine ca "in proportie de peste 90%, lista e BETON. Avem pe lista oameni importanti care si in trecut au dovedit ca stiu sa aiba grija de destinele bihorenilor. Cei 22 de candidati sunt: Claudiu Pop, Ioan Mang, Bujor Chirila, Sorin Roman, Lia Pop, Florin Bogdan, Sonia Draghici, Cristina Duta, Teodor Fericeanu, Viorel Iuhas, Dorel Vesa, Ioan Romosan, Florian Pavel, Silviu Odobasian, Ioan Mintas, Felix Cozma, Doina Corb, Vasile Bara, George Doca, Craciun Buzlea, Alexandru Retegan si Mihai Bar".
Vor ramane 13 din 22
Cele 22 de dosare depuse de reprezentantii PSD vor fi evaluate de Colectivul de Coordonare al PSD Bihor, condus de Claudiu Pop. In afara de evaluarea-standard care va tine cont de competentele profesionale si de popularitatea fiecarui candidat in parte, reprezentantii PSD intentioneaza sa faca si cateva sondaje de opinie, plus discutii personale pentru ca niciunul dintre candidatii PSD care si-au depus dosarul de candidatura sa nu se simta eliminat din cursa pe nedrept. "Dintre cele 22 de dosare va trebui sa selectam doar 13, dintre care noua dosare pentru Camera Deputatilor si patru pentru Senat. Acestora li se vor adauga alti 2-3 candidati de rezerva, asa cum prevede legislatia in vigoare", a declarat pentru Realitatea bihoreana deputatul Claudiu Pop.
Reprezentantii PSD vor avea la dispozitie aproximativ trei saptamani pentru a selecta lista celor 13 viitori parlamentari care vor trebui prezentati publicului in Congresul Extraordinar al PSD din 27 septembrie.