Al doilea tur de scrutin pentru ocuparea functiei de primar al localitatii Fritanesti s-a incheiat cu victoria social democratului Adrian Filote. Fostul primar a decedat in urma cu aproape doua luni din cauza unei grave boli. In turul al doilea al alegerilor partiale de la Firtanesti au intrat candidatul PSD si cel al Aliantei D.A., Ion Constandache. In urma numararii celor 2501 voturi valabil exprimate, reprezentind 61,66% din totalul cetatenilor cu drept de vot, cistigator a fost desemnat Adrian Filote, cu 1356 de voturi, adica 55,12%, candidatul Aliantei D.A. primind 1104 voturi, reprezentind 44,88% din totalul de voturi valabil exprimate. 39 de buletine de vot au fost anulate. „Votul acordat de cetatenii din Firtanesti reprezinta o amenda pe care locuitorii au dat-o actualei guvernari”, a precizat purtatorul de cuvint al PSD Galati, Claudiu Brinzan.

Social democratii galateni si-au exprimat si nemultumirea fata de modul „josnic” in care s-au manifestat reprezentantii Aliantei, care au facut presiuni prin intermediul Inspectoratului Scolar Judetean asupra mamei candidatului PSD pentru „simplul motiv ca a candidat pentru Primaria din Firtanesti”.

In timpul desfasurarii alegerilor la sectia de votare din Firtanesti a fost semnalat si un incident, unul dintre alegatori decedind dupa ce a iesit din sectia de vot si dupa ce a poposit citeva minute la un birt din apropiere.