Biroul Permanent National al Partidului Social Democrat (PSD) i-a retras sprijinul politic senatorului Antonie Iorgovan in urma declaratiilor jignitoare facute zilele trecute la adresa unor lideri ai PSD. In acest fel, Iorgovan isi va pierde functia de secretar al Senatului.
Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat la finalul sedintei Biroului Permanent ca forul de conducere al partidului a decis sa-i fie retras sprijinul politic lui Antonie Iorgovan pentru declaratiile facute, la sfarsitul saptamanii trecute, la adresa unor lideri ai PSD, mai ales la adresa lui Adrian Nastase.
"Am avut o discutie extrem de neplacuta cu privire la declaratiile pe care senatorul Iorgovan le-a facut. Sunt declaratii pe care Biroul Permanent le condamna si le respinge. Nu dam voie nimanui sa foloseasca cuvinte jignitoare, nepermise, la adresa unor colegi care, din motive diferite, au dificultati", a declarat Geoana.
El a aratat ca grupul parlamentar PSD din Senat va lua masurile in consecinta, in timp ce miercuri Biroul Permanent al Comisiei de Arbitraj si Integritate Morala va discuta acest caz.
Iorgovan a mai pierdut in urma cu cateva luni sprijinul politic, tot pentru declaratii pe care le-a facut. Potrivit lui Geoana, Iorgovan a contestat decizia de atunci si a avut castig de cauza, pentru ca acea contestatie "a fost discutata cu clementa la nivelul Comisiei de Arbitraj si Integritate Morala". "Domnia sa a recidivat. Acum, el a depasit cu mult limita decentei si a democratiei interne de partid, asa incat suntem obligati sa fim mai fermi de data asta", a mai declarat Geoana.
Geoana a mai anuntat si ca filiala judeteana Caras-Severin, din care senatorul face parte, va fi informata cu privire la faptul ca PSD nu-l mai sustine pe senatorul Antonie Iorgovan, recomandarea BPN pentru organizatie fiind de a lua toate masurile necesare conform statutului partidului si gravitatii afirmatiilor acestuia. De altfel, presedintele PSD Caras-Severin, Ion Mocioalca, a declarat ieri ca, prin comportamentul sau, Antonie Iorgovan a provocat o reactie de respingere din partea intregii organizatii inca de la sosirea sa in judet, iar liderul filialei din Resita a spus ca senatorul este "liber de contract".