Liderii PSD sunt pregatiti de anticipate, dar considera ca acestea sunt ultima solutie. Victor Ponta, vicepresedinte al social-democratilor, crede ca partidul sau va avea in viitorul Parlament cu 40 de alesi mai mult.

Presedintii organizatiilor judetene PSD au anuntat, in cadrul unei videoconferinte care s-a desfasurat vineri seara, ca sunt pregatiti pentru eventualele alegeri anticipate. Ei au insistat insa pe ideea ca acestea sa fie tratate de catre conducerea PSD drept ultima solutie, fiindca ele nu-si au rostul in acest moment.
“Daca se vine cu un guvern credibil, el trebuie sustinut de PSD macar pentru a trece aceasta iarna“, au argumentat unii dintre liderii din teritoriu.
Exista si lideri PSD extrem de optimisti in privinta alegerilor anticipate. Victor Ponta (foto), unul dintre vicepresedintii acestui partid, a declarat sambata intr-o conferinta de presa tinuta la Targu Jiu, ca social-democratii vor castiga in plus in alegerile anticipate circa 40 de posturi de parlamentari, adica 32 pe care le-a pierdut prin alianta cu fostul PUR si 8-10 ale celor care au parasit formatiunea politica dupa alegerile din noiembrie 2004. El a anuntat si ca, la propunerea sa si a lui Ioan Rus, Biroul Permanent al PSD a acceptat ca, pentru alegerile anticipate, sa ramana valabile listele de candidati de la alegerile parlamentare din noiembrie 2004.
“Listele din 2004 trebuie sa ramana batute in cuie, pentru a nu declansa un razboi si o competitie interna in partid, iar completarile necesare sa se faca pe cele circa 40 de locuri eligibile ale PUR si ale celor care au parasit PSD dupa alegerile din noiembrie 2004“, a declarat Ponta. Actualul Partid Conservator (fost PUR) pare sa nu mai aiba nici o sansa de a se alia cu PSD pentru alegerile anticipate, dupa ce a intrat in Coalitia aflata la guvernare. “Nu numai ca ma voi opune, dar voi spune ca, daca si a treia oara ne lasam pacaliti, inseamna ca suntem chiar prosti si ne meritam soarta“, a spus Ponta.
In acelasi sens s-a exprimat tot sambata si presedintele Organizatiei judetene a PSD Arad, Dimitrie Musca. “Nu vom mai accepta pe listele noastre electorale prezenta unor reprezentanti ai fostului PUR. Cat timp sunt eu la conducerea filialei aradene a partidului, cei de la Partidul Conservator nu vor fi acceptati pe listele noastre“, a spus Musca.