Aproximativ 460 de membri PSD din tot judetul sint asteptati astazi in sala mare de sedinte a Consiliului Judetean Satu Mare, in cadrul Conferintei Organizatiei Judetene Satu Mare a Partidului Social Democrat, pentru a-si alege presedintele.

Conferinta Judeteana, la care sint asteptati si deputatii PSD Ioan Mircea Pascu si Valer Dorneanu, va incepe la ora 16.00 si este deschisa oricarui rezultat. Pina aseara era depusa oficial doar o singura candidatura, cea a doctorului Dorel Coica, care a fost validata in unanimitate marti seara de Biroul Executiv al organizatiei municipale a PSD Satu Mare, alaturi de candidatura lui Ioan tou pentru functia de prim-vicepresedinte. Contactat telefonic ieri, actualul presedinte al organizatiei judetene a PSD, Gheorghe Ciocan, a declarat ca nu s-a hotarit inca pe deplin daca va candida. "Vreau sa am miine (azi-n.r.), inaintea Conferintei, o ultima discutie cu colegii din Biroul Executiv Judetean sa vad daca este oportuna candidatura mea si daca am sustinerea lor” a spus Ciocan. I-am solicitat acestuia, ca si celuilalt candidat, un curriculum vitae si citeva idei despre ce isi propune in caz ca cistiga un nou mandat, insa nu ne-a raspuns solicitarii deoarece nu se hotarise in privinta candidaturii.

Pe de alta parte, oricare dintre membrii PSD care vor fi astazi prezenti in sala se vor putea autopropune si vor putea candida la o functie de conducere.Tot astazi, dupa ce vor alege presedintele si Consiliul Judetean (format din 142 de membri), acest din urma for va desemna membrii Biroului Executiv, prim-vicepresedintele, opt vicepresedinti, un secretar general si un trezorier.

Coica vrea sa redea increderea oamenilor in partid

Dorel Coica a declarat pentru GNV ca a intrat in competitia pentru presedintia PSD Satu Mare fara frica, "cu gindul sa schimbam imaginea partidului”. "Atit eu, cit si dl tou eram priviti in partid ca reformisti si modernisti in conceptie si ca mod de a face politica. Doresc ca impreuna cu dl tou si cu noua formula de echipa pe care am gindit-o sa reinstauram democratia in partid, sa ne respectam reciproc, sa tinem seama de personalitatea si punctul de vedere al fiecarui membru de partid, sa permitem oamenilor valorosi sa iasa in fata”, a spus Coica precizind ca daca va fi ales "va milita pentru cresterea autonomiei organizatiilor locale si pentru un sprijin mai mare din partea conducerii judetene”. Nu in ultimul rind, Coica a declarat ca "Vrem sa redam increderea oamenilor in partid. Doresc o conducere care sa se lupte si sa-si apere membrii de partid, nu sa-i indeparteze si sa-i dezbine”. in speranta ca va cistiga presedintia PSD, Coica a tinut sa precizeze ca viitoarea conducere ii va acorda tot sprijinul deputatului PSD de Satu Mare, Ioan Mircea Pascu, pentru a fi ales vicepresedinte in structura centrala a partidului.



Profil de candidat

in virsta de 49 de ani, Dorel Coica este casatorit, are un copil, este absolvent a doua facultati, vorbeste doua limbi straine (engleza si franceza) si este colonel in rezerva. Este licentiat in medicina generala al Facultatii de Medicina Militara - sectia Medicina Generala Bucuresti (1982) si absolvent al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Oradea (2000). A urmat mai multe cursuri postuniversitare (in cadrul Institutului Medico-Militar Bucuresti - 1982-2000, specializare in domeniul management si relatii economice internationale la ASE Bucuresti - 2001, specializare in medicina muncii la Facultatea de Medicina Sibiu - 2003), a obtinut masterul in specializarea Medicina sociala si management sanitar la Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii de Vest "Vasile Goldis” (2004), iar din 2003 este doctorand la UMF Timisoara. in 2002, Coica a obtinut confirmarea de medic specialist si de medicina generala, iar in 2004 a absolvit cursurile de ecografie (la UMF Timisoara) si de management sanitar (la Centrul de Sanatate Sibiu).

Dorel Coica a fost vreme de 15 ani medic sef la Politia de Frontiera pina in anul 2000 cind a trecut in rezerva cu gradul de colonel. Din 2001, pina in urma cu doua luni a fost director al Directiei de Sanatate Publica Satu Mare. in prezent, Coica este director al Societatii Civile Medicale Dr. Coica, cadru didactic la Colegiul Medical Universitar al Universitatii de Vest "Vasile Goldis” - filiala Satu Mare si profesor la scoala Postliceala Sanitara de Stat.