Social democratii galateni s-au lansat intr-o serie de acuze grave la adresa Inspectoratului Scolar Judetean. Reprezentantii PSD acuza conducerea ISJ ca schimba, in continuare, directorii de scoli pe motive politice. De altfel, vicepresedintele PSD Galati, Simion Stefan, sustine si ca materialele didactice, desi au fost comandate si platite, nu au ajuns la scoli, iar mobilierul scolar este depozitat in alte locuri decit unitatile de invatamint. Schimbarea sefilor unitatilor de invatamint pe motive politice este, in opinia lui Stefan Simion, o practica sustinuta a ISJ. Reprezentantul PSD sustine ca pina la aceasta data au fost schimbati 67 de directori, 34 in mediul urban si 33 in mediul rural. Simion Stefan a dat ca exemplu conducerea Scolii nr. 12 si a Liceului Traian.

Un alt caz reclamat de PSD este cel al construirii unei sali de sport omologate pentru jocurile olimpice in comuna Tepu. "Ne-am intrebat si noi de ce in comuna Tepu, unde sint 120-150 de copii, si singurul raspuns a fost acela ca acolo exista un primar liberal foarte activ si care, probabil, vrea sa fie reales sustinind ca a facut o sala de sport", a precizat Simion Stefan.

Purtatorul de cuvint al PSD Galati, Claudiu Brinzan, a adus in discutie si problema mobilierului scolar. "Doamna Tania Bogdan sustinea ca mobilierul scolar a fost depozitat intr-un anumit loc. Noi nu am aflat, dar poate aflati dumneavoastra ce firma a cistigat acest contract si din ce bani s-a platit chiria pentru acel spatiu in care este depozitat mobilierul scolar", a precizat Claudiu Brinzan.