Nicolae Rainea nu se pricepe doar la arbitraj si politica. Social-democratul a fost in tinerete un bun creator de plugusoare.

Consilierul local PSD Nicolae Rainea regreta ca, in urma cu citeva saptamini, in cadrul unei sedinte a Consiliului Local, i-a adresat cuvinte grele presedintelui Aliantei Pensionarilor (AP) din Galati, Ionel Purice, care i-a fost sef pe vremea cind cei doi lucrau la Uzina de Rulmenti din Birlad. Politicianul pesedist a organizat chiar o intilnire, duminica, intre pensionarii inscrisi in PSD si sefii AP. In cadrul discutiilor social-democratii au inaintat promisiunea ca-i vor ajuta pe batrinii din Alianta sa finalizeze lucrarile de renovare a sediului in care isi desfasoara activitatea. a€œConsilierul Nicu Rainea, cel care a prezidat intilnirea, a promis ca ne va ajuta si in lupta pe care o ducem cu guvernantiia€, ne-a declarat Ionel Purice.

Plugusor pentru sef

Liderul pensionarilor ne-a mai spus ca nu mai este suparat pe consilierul social-democrat care a declarat ca municipalitatea nu are nici un motiv sa acorde abonamente gratuite pe o linie tuturor batrinilor din orasul nostru. a€œLa penultima sedinta de CL nu mi-a venit sa cred ca un om de la PSD, de valoarea lui Nicu Rainea, poate sa vorbeasca urit la adresa pensionarilor. Ca sa intelegeti mai bine supararea mea am sa va spun ca, acum 50 de ani, cind eu conduceam o brigada de productie la Uzina de Rulmenti din Birlad, domnul Rainea imi era subordonat. Atunci mi-a scris citeva versuri. Era de fapt un plugusor. Am vrut sa-si aminteasca de faptul ca batrinii de azi au muncit cu devotament pentru statul roman. Nu ne convine acum, cind cineva spune, cum a facut Rainea, ca pensiile sint pe masura muncii depusea€, ne-a mai spus Ionel Purice. Vom reda in continuare plugusorul inchinat de consilierul Nicolae Rainea presedintelui Aliantei Pensionarilor din Galati.

a€œPurice, ce sa-i vorbesti fratioare?

Cind il cauti, permanent il gasesti la panoul de onoare.

Pentru treaba lui cea buna,

Elefant sa i se spuna.

Si acuma ho, ho, ho...

Sa-ti uram oleaca in Do

Ca ai facut din La minor drum economiilora€