Partidul Social Democrat va declansa o evaluare la nivelul tuturor organizatiilor privind rezultatele la alegerile europarlamentare, o prima analiza fiind deja facuta in cadrul Biroului Permanent National de luni, a anuntat purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu. Pana la inceputul saptamanii viitoare, a precizat el, social-democratii vor sti unde "se situeaza", fiind foarte probabila convocarea, in zilele urmatoare, a unui Comitet Executiv National.
Organizatiile PSD vor prezenta conducerii partidului evaluari proprii referitoare la rezultatele obtinute. "Urmeaza ca, pe baza acestora, sa tragem concluziile cele mai intelepte privind momentul politic in care se afla PSD. Trebuie luati in calcul toti factorii in acest sens", a spus Diaconescu.
Totodata, PSD va analiza modul de cheltuire a fondurilor in perioada campaniei electorale. "BPN si-a desemnat reprezentanti sa faca o analiza in legatura cu modul in care au fost consumate fondurile si a legalitatii unor investitii mai ales din partea Partidului Liberal Democrat. Dorim sa tragem propriile concluzii si sa le prezentam opiniei publice. Se pare ca exista elemente-surpriza, au fost trimise milioane de scrisori, este vorba despre milioane de euro, dorim sa stim care este parerea institutiilor statului fata de acest aspect", a declarat Cristian Diaconescu.