Fostul vicepresedinte PSD Ion Solcanu a declarat ieri ca imediat dupa infiintarea partidului liberal al lui Theodor Stolojan PSD ar putea initia o motiune de cenzura pentru caderea Guvernului.
Solcanu considera ca dupa infiintarea Partidului Liberal Democrat - initiat de platformistii condusi de Theodor Stolojan, Valeriu Stoica si Gheorghe Flutur - PSD va avea sustinerea necesara pentru rasturnarea Guvernului. "Deocamdata, PSD nu este pregatit pentru anticipate. Dupa ce se va infiinta PLD, PSD va introduce o motiune de cenzura, dar nu mai devreme de martie sau aprilie", a declarat la Iasi intr-o conferinta de presa senatorul PSD Ion Solcanu. In opinia senatorului Solcanu, PLD este interesat sa sprijine o motiune de cenzura a social-democratilor.
Tot ieri, deputatul PRM Lia Olguta Vasilescu a afirmat ca partidul sau este primul partid interesat de declansarea alegerilor anticipate. Ea considera ca declansarea alegerilor anticipate se impune, Guvernul fiind in minoritate si aflandu-se in postura de a negocia orice vot pentru a-si putea promova proiectele. "Noi suntem primul partid care ne dorim alegerile anticipate pentru ca am pierdut parlamentari si trebuie sa ne refacem grupul. Eu cred ca avem mai mult de 13 la suta, cat ne dau sondajele. Cred ca, daca ar fi anticipate, am obtine 40-45 la suta, ca sa nu zic 80", a declarat Olguta Vasilescu. (D.P.)