Victor Ponta a declarat luni ca intalnirea cu liderul PNL, Crin Antonescu, si cu reprezentantii PC a avut ca scop stabilirea unei pozitii comune vizavi de sesiunea extraordinara si pentru ca opozitia sa fie pregatita cat mai bine pentru a putea da jos Guvernul la toamna.
"Ne-am intalnit toti cei din opozitie pentru a stabili o pozitie comuna fata de sesiunea extraordinara si si noi, cei de la PSD, si PNL ne batem sa avem pe ordinea de zi a celor doua Camere, alaturi de legile domnului Basescu, sa avem legi pentru oameni - cele referitoare la TVA, la structura medicala din teritoriu si la finantele publice locale - si sa ne pregatim cat mai bine pentru ca in sesiunea care incepe la 1 septembrie sa putem sa dam jos Guvernul", a spus Ponta.
La randul sau, vicepresedintele PC Bogdan Ciuca a declarat ca PSD, PNL si conservatorii au un obiectiv comun, referitor la schimbarea Guvernului Boc care se dovedeste "incompetent", insa a precizat ca nu s-a discutat decat "tangential" despre pasii ce ar urma sa fie luati dupa eventualitatea in care motiunea de cenzura va trece.
"Avem un obiectiv comun. Pe langa obiectivele generale, care tin de ideologie distincta pentru fiecare partid, avem si un obiectiv comun care este legat de un Guvern care se dovedeste incompetent. Suntem trei partide distincte, cu obiective distincte, dar, iata, si cu un obiectiv comun, schimbarea actualului Guvern", a spus Ciuca. El a precizat ca vor mai avea loc si alte intalniri de acest tip.