Seful campaniei electorale a PSD, Miron Mitrea, a declarat astazi ca PSD va cere refacerea alegerilor locale din Caras-Severin si Mehedinti in situatia in care se va constata ca intradevar pe buletinele de vot nu era trecuta si sigla PSD-ului.
Potrivit lui Mitrea, la aceasta ora se face o ancheta."Sunt judete-Mehedinti si Caras-Severin- unde se pune problema anularii alegerilor deoarece buletinele de vot au fost incomplete intrucat insemnul PSD lipsea de pe acestea. La ora actuala facem o ancheta si noi ca sa vedem care a fost situatia si daca lucrurile se vor confirma vom cere refacerea alegerilor in cele doua judete", a declarat Mitrea.
Luni la pranz, la BEC ajunsese deja contestatia PC privind alegerile din cele doua judete.
Cu privire la rezultatele alegerilor, coordonatorul capaniei social-democratilor, a spus ca la nivelul mandatelor de primar PSD este la distanta mare - de 7 puncte - fata de principalul contracandidat PD-L-ul, este de asemenea pe primul loc si la votul politic la consiliile locale si la egalitate in ceea ce priveste voturile politice pentru consiile judetene.
"Acest rezultat politic cum se configureaza este mult mai bun decat cel obtinut de PSD in alegerile europarlamentare si dovedeste cresterea PSD-ului in favoarea PD-L-ului", a precizat Mitrea.
Potrivit acestuia, in urma alegerilor din primul tur, PSD a castigat 15 presedintii de Consilii Judetene si sunt in cursa pentru sase presedintii de CJ cu sanse mari ca cel putin trei dintre acestea sa le castige.
Mitrea s-a aratat satisfacut de rezultatele obtinute la primariile din Constanta, Buzau, Vaslui, Dolj si si-a exprimat regretul ca nu PSD -ul nu a obtinut un scor mai bun in Dambovita si Giurgiu."Surpriza neplacuta a fost la Dambovita si Giurgiu. Sunt judete in care speram sa obtinem rezultate bune, dar realitatea ne-a contrazis", a aratat Mitrea.
In continuare, Mitre a spus ca ar fi vrut ca PSD sa castige mai multe sectoare, dar este multumit ca au intra in turul II candidatii de la sectorul 5 si sectorul 6, iar la sectorul 4 are mari sanse de castige Cristian Popescu Piedone(PC) care are mari sanse sa ajunga primar de sector avand si sprijinul PSD, intrucat PC este partidul cu care social-democratii au incheiat un protocol de colaborare.
Mitrea mai spus ca desi maine se va lua oficial decizia de sustinere a lui Sorin Oprescu, PSD il va sustine pe acesta in turul II in detrimentul lui Vasile Blaga. "Am stat de vorba cu ceilalti colegii ai mei si toti avem acelasi punct de vedere: PSD va sprijini toti candidatii care se lupta cu dreapta in intreaga tara", a mai spus Mitrea.
In ceea ce priveste Consiliul General, Mitrea si-a exprimat speranta ca PSD va obtine un scor de 25 la suta, iar cum PD-L are in jur de 34 la suta este sigur ca majoritatile se vor negocia iar PSD va incerca sa obtina o majoritate cu celellate partide.