Partidul Social Democrat nu vrea nici unul dintre posturile de conducere detinute de democratii galateni. Anuntul a fost facut ieri de purtatorul de cuvint al Organizatiei Judetene a PSD, Claudiu Brinzan. Motivul este unul simplu: social-democratii vor avea rabdare pina la alegerile din 2008. Pesedistii sint convinsi ca, la urmatoarele alegeri, electoratul va fi mai inspirat decit in 2004 si nu va mai permite unor neprofesionisti sa intre la guvernare.

"PSD, atit la nivel central, cit si la cel local, nu urmareste nici un fel de post de conducere detinut de PD. Asta pentru ca noi nu vrem sa intram la guvernare pe usa din dos. Liberalii si udemeristii nu au decit sa-si imparta fotoliile de director. Mai e un an si ceva pina la alegeri, daca nu vor fi organizate anticipate. Noi avem rabdare", ne-a spus Claudiu Brinzan.

"S-au remarcat doar prin rele"

Reactia social-democratilor a venit ca urmare a declaratiilor facute sptamina trecuta de democratii galateni. Pedistii cu functii de conducere in institutii sau societati de stat au anuntat ca nu se grabesc sa-si dea demisia dupa ce liberalii, in combinatie cu PSD, au preluat friiele guvernarii.

Desi Partidul Social Democrat nu vrea nici unul dintre scaunele democratilor, purtatorul de cuvint al partidului crede ca nu ar fi o idee rea ca unii dintre directorii sustinuti politic de Organizatia Judeteana PD Galati sa fie schimbati. Asta pentru ca respectivii directori, pe care nu i-a nominalizat, nu au facut nimic notabil pentru oras. "Cred insa ca directorii democrati nu au avut nici un fel de realizari din punct de vedere managerial, cel putin nu in sens pozitiv. Acesti directori de institutii sau societati nu au reusit sa se evidentieze pe plan local decit prin scandaluri de presa. Aceste lucruri au fost remarcate de toti galatenii", ne-a mai spus Claudiu Brinzan.