Premierul Boc a prelungit astazi, termenul dat Partidului Social Democrat pentru a desemna un inlocuitor pentru Dan Nica la Ministerul de Interne, precum si pentru functia de vicepremier. Noul termen a expirat la ora 13, cand Emil Boc a inaintat presedintelui propunerea de remaniere a lui Dan Nica din functia de vicepremier si din cea de ministru de Interne.
Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a declarat ca PSD nu va accepta remanierea ministrului de Interne, Dan Nica. Declaratia vine dupa ultimatumul dat astazi de catre premierul Emil Boc.
Presedintele de onoare al Partidului Social Democrat, Ion Iliescu, a declarat ca formatiunea din care face parte nu se va razgandi in ceea ce priveste situatia ministrului de Interne.
El a precizat ca partidul partener trebuie sa respecte protocolul semnat de cele doua parti la formarea Guvernului si trebuie sa respecte, de asemnea, Constitutia.
Vicepresedintele PSD Viorel Hrebenciuc a precizat astazi, inainte sa intre la sedinta de la Senat, la nivelul conducerii formatiunii, ca aseara au luat o decizie si nu au cum sa treaca peste ea.
"In ceea ce priveste echipa PSD nu cred ca suntem la cheremul lui Boc", a declarat Adrian Nastase, presedintele Consiliului National al PSD.