Liderul PSD, Mircea Geoana a precizat, la inceputul acestei saptamani, ca in sedinta BPN s-a decis sa se interzica presedintelui PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, si vicepresedintilor Victor Ponta si Vasile Dancu sa mai faca declaratii presei pe subiectul conflictului dintre ei, sub sanctiunile prevazute de Statutul PSD.
"Nu este momentul conflictelor interne si cu atat mai putin a conflictelor duse prin intermediul presei, in PSD. Am luat decizia formala de a nu permite sau tolera sub nicio forma continuarea discutiilor in contradictoriu in presa pe acest subiect, pana cand Comitetul Executiv National se va pronunta asupra acestor teme", a spus Geoana. El a mai spus ca nu vor fi ezitari in luarea unor "masuri extrem de drastice" impotriva colegilor de partid care nu vor respecta decizia de a nu mai face declaratii publice pe subiecte conflictuale.
Liderul PSD a precizat totodata ca astfel de discutii duse prin intermediul presei, sunt in contratimp cu ceea ce doreste partidul. Deasemenea, el a precizat ca presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, nu a fost invitat la sedinta BPN de luni, unde s-a luat aceasta decizie, acesta fiind si motivul pentru care nu a fost prezent.
Liderul PSD a mai spus ca, daca se insisita asupra discutarii mandatului cu care a fost investit Marian Vanghelie, de a propune excluderea din PSD a lui Victor Ponta si Vasile Dancu, aceasta discutie va avea loc, dar in conditiile respectarii Statutului. "Va fi o discutie, daca unii colegi insista pe acest subiect, dar cu respectarea Statutului, care spune ca fiecare organizatie sa faca propuneri cu privire la activitatea generala. E de atributiunea Comitetului Executiv National sa ia decizii pe palierul national", a spus Geoana.

"Problema Marian Vanghelie"

Vicepresedintele Partidului Social Democrat, Victor Ponta, a afirmat ca "problema Marian Vanghelie trebuie rezolvata". "O sa incercam sa rezolvam problema Marian Vanghelie, pentru ca altfel nu putem merge inainte", a spus el. Ponta considera ca cei 5.000 de tineri social-democrati care protesteaza on-line pe site-ul PSD impotriva atitudinii lui Vanghelie reprezinta un semnal destul de puternic. "Cred ca acesta este un semnal destul de puternic pentru a face ceva, sa ne ocupam in sfarsit de ceea ce trebuie sa faca PSD. In loc sa ne batem cu PNL si PD, ne da cineva la picioare din partid", a afirmat Ponta. La randul lui, vicepresedintele PSD Vasile Dancu a declarat ca social-democratii clujeni asteapta sa se faca o distinctie intre "tiganie si social-democratie".