PSD sustine ca, in mod inexplicabil, la corturile PDL si cu ocazia inmanarii "cadourilor electorale" ale acestui partid, se strang, alaturi de semnaturi, si datele de identificare ale cetatenilor, apreciind ca acestea ar putea fi folosite pentru falsificarea votului la alegerile locale. "PSD a constatat cu surprindere ca la corturile electorale ale PDL si cu ocazia inmanarii cadourilor electorale ale acestui partid se strang, in mod inexplicabil, alaturi de semnaturi, si datele de identificare (CNP, numar si serie buletin, adresa) ale cetatenilor. Exista temeiuri serioase sa credem ca aceste date de identitate sunt colectate pentru a fi folosite apoi in sectiile de votare pentru a fi introduse in numele acestor persoane, cu ajutorul listelor suplimentare, voturi false in urne", se arata intr-un comunicat al PSD remis marti publicitatii.
Social-democratii afirma ca aceasta actiune, precum si "alte indicii privind organizarea fraudelor electorale de catre PDL" dovedesc riscul sporit de a se inregistra "incercari masive de viciere a rezultatului votului cu ocazia alegerilor locale". "Solicitam institutiilor abilitate sa asigure cu strictete corectitudine procesului electoral", se arata in comunicat.
In opinia PSD, "pregatirea fraudei electorale de catre PDL arata, la fel ca si recursul la violenta, ca acest partid este disperat constatand ca rezultatele votului vor fi departe de asteptarile foarte optimiste ale liderilor PDL".