Purtatorul de cuvant al PSD, senatorul Olguta Vasilescu, a declarat, joi, ca, prin retinerea presedintelui Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, Directia Nationala Anticoruptie ‘si-a atins scopul de a ingropa subiectele zile‘ si a invocat diferenta de tratament intre oamenii politici.
‘PSD constata ca DNA si-a atins din nou scopul de a ongropa subiectele zile, care sunt evident - revolta oamenilor de la Iasi si Focsani, Codul Muncii si pensiile militarilor. (...) Doresc sa se inteleaga foarte clar: nu incercam in nici un fel sa influentam sa sau obstructionam justitia, dar nu putem sa nu observam diferenta de tratament intre oamenii politici. Gheorghe Falca, finul presedintelui Romaniei, invinuit de fapte de coruptie grave si prejudicii de milioane de euro aduse statului roman nu a fost nici arestat cu catuse si nici nu i s-a interzis dreptul de a-si exercita functia in care a savarsit infractiunea‘, a afirmat Olguta Vasilescu, in cadrul unei conferinte de presa.
Senatorul a evidentiat faptul ca retinerea presedintelui CJ Arges a avut loc la doar o zi de la mitigul de la Mioveni, unde salariatii au protestat fata de prevederile viitorului Cod al Muncii.
‘PSD este foarte puternic in judet, iar presedintele Consiliului Judetean este un vector de imagine. (...) Domnul senator Mircea Andrei (PD-L) vizeaza functia de presedinte al CJ Arges si cota de incredere de 70% a argesenilor in domnul Constantin Nicolescu era un obstacol insurmontabil pentru el‘, a mai spus purtatorul de cuvant al PSD.
Olguta Vasilescu a calificat, de asemenea, ca fiind de "neacceptat" faptul ca in "lupta politica a fost amestecata si biserica‘.
Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Arges, Constantin Nicolescu, retinut miercuri seara de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), este cercetat pentru mai multe infractiuni de coruptie savarsite intre anii 2006 si 2009, inclusiv obtinere frauduloasa de fonduri europene.