Senatorul Gheorghe Saghian a sustinut o declaratie politica intitulata: Relatia dintre executiv si legislativ. Puteti citi in continuare textul integral al declaratiei politice.
Partidul Social Democrat a traversat perioade diferite, cu bune si cu rele. Din 2009 si pana in prezent insa, schimbarea asumata de PSD si directia propusa cetatenilor a fost una clara si sustinuta. Sustinerea oamenilor a fost si este una care ne face sa ne dorim continuarea proiectelor incepute, atat la nivel legislativ, cat si la nivel executiv.
Toate actiunile benefice duse de catre partid la bun sfarsit au atras si mai mult atentia celor din Opozitie care isi indreapta actiunile doar catre denigrarea membrilor PSD si a partidului in sine.
Aceste lucruri nu ne vor face decat mai puternici si este un moment major pentru a ne consolida unitatea ca partid, dand la o parte atacurile lipsite de substanta.
Evolutia pe care PSD si-a asumat-o constant nu poate fi pusa la indoiala. Situatia candidatului PSD la alegerile prezidentiale de anul trecut a fost o lovitura semnificativa, dar la aproape un an de atunci consideram ca lectia a fost asumata si, mai mult decat atat, invatata.
Schimbarile din PSD se vad si prin adoptarea deciziei de alegere a unui nou presedinte al partidului prin vot direct al tuturor membrilor formatiunii noastre. Este un pas important si unul care ne aduce, din punct de vedere al organizarii interne, in acelasi plan cu partide de stanga puternice la nivel european, cum este cel din Franta de exemplu.
La nivelul guvernarii, PSD si-a asumat obiective dificile, mai ales in contextul preluarii sarcinilor in niste conditii deosebit de grele din punct de vedere economic si social, venite pe fondul aplicarii unor principii de austeritate coplesitoare pentru populatie. Nu este nevoie de prea multe vorbe, caci datele si cifrele vorbesc de la sine. Incheierea in conditii optime a acordului cu FMI, precum si indicatorii economici actuali ne arata ca economia tarii este una care se recupereaza cu o viteza sustinuta si care promite foarte multe pe viitor.
Desigur, este necesar ca directia adoptata sa continue pentru a putea ajunge acolo unde ne dorim din punct de vedere economic si social. Sunt foarte multe aspecte de care trebuie sa ne ocupam in continuare, dar esential este ca atmosfera de lucru dintre executiv si legislativ este una echilibrata si pozitiva, asa cum ar trebuie sa fie de fapt, pentru a putea servi interesului cetatenilor si tuturor oamenilor din aceasta tara.