Mircea Geoana, presedintele PSD, a declarat duminica, la Antena 3, ca liderii partidului l-au rugat pe presedintele de onoare, Ion Iliescu, pe ultima parte a campaniei, sa vina public cu un mesaj mai puternic despre criza, precizand ca mesajul acestuia va fi foarte puternic si dupa 30 noiembrie.
Intrebat in emisiunea "Zig Zag" de ce, in ultima perioada de campanie, presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, "tace, nu mai este prezent", Mircea Geoana a raspuns: "A avut cateva zile o raceala. Chiar ar fi avut o dificultate cu vorbitul. A fost foarte activ in aceasta campanie si vreau sa ii multumesc daca se uita la TV. Pentru ca, nemaicandidand, a fost putin mai liber decat noi".
Presedintele PSD si-a exprimat convingerea ca "in ultima saptamana de campanie, Ion Iliescu va fi mult mai activ". "Sunt convins ca mesajul domniei sale va fi foarte puternic si foarte tintit, mai ales in faza finala a acestei discutii si mai ales in faza dupa 30 noiembrie, cand nevoia de stabilitate si intocmire rapida a unui guvern si a unei majoritati vor deveni imperios necesare pentru tara", a aratat liderul PSD
Mircea Geoana a tinut sa mentioneze ca "Ion Iliescu stie sa isi dozeze foarte bine aparitiile". "E un politician cu mare experienta si sentimentul meu este, ceea ce l-am rugat si noi, 'Domnul presedinte, pe ultima parte a campaniei am avea nevoie de dumneavoastra si va rugam sa veniti public cu un mesaj mai puternic despre criza'", a spus el, adaugand ca este convins ca Iliescu "va iesi" cu un astfel de mesaj.
Intrebat despre "zvonurile de la adversari, potrivit carora Ion Iliescu nu vrea sa sa iasa pentru ca are ceva cu el", presedintele PSD a spus: "Nicidecum, domnul presedinte Ion Iliescu e cel care a ctitorit acest partid si iubeste acest partid mai presus de orice subiect".