Invitatia facuta de premierul Calin Popescu-Tariceanu partidelor politice, de a veni astazi pentru consultari la Palatul Victoria va fi onorata de social-democrati. Ei si-au desemnat ieri participantii la intalnirea cu primul-ministru, convocata pe teme de integrare europeana. La intrevedere participa presedintele PSD, Mircea Geoana, presedintele executiv, Adrian Nastase, si secretarul general, Miron Mitrea. Alaturi de conducerea partidului, este prezent si Vasile Puscas, fostul ministru delegat la Ministerul Integrarii Europene, in calitate de expert pe tematica anuntata de Tariceanu.
Potrivit unui comunicat al PSD remis ieri publicitatii, „deschiderea primului-ministru catre dialog este un raspuns la repetatele semnale transmise de PSD cu privire la situatia politica, economica si sociala a Romaniei si o tentativa de a devansa consultarile de la Palatul Cotroceni“. PSD se declara disponibil la orice dialog care poate debloca criza politica - despre care sustine ca este generata de actuala Putere - astfel incat „clasa politica sa se poata concentra exclusiv pe agenda reala a cetatenilor“.
In opinia PSD, integrarea Romaniei in UE reprezinta o prioritate, „in conditiile in care actiunile Guvernului Romaniei si ale Presedintiei ne indeparteaza tot mai mult de termenul de 1 ianuarie 2007“.
„PSD considera ca este momentul ca alianta sa puna punct jocurilor politicianiste si sa inceapa sa guverneze“, se arata in comunicat. Potrivit PSD, „problemele reale ale romanilor“ sunt inundatiile, iarna, care se anunta „extrem de grea din punct de vedere economic“.
PSD reafirma ca regulamentul celor doua Camere ale Parlamentului nu reprezinta o prioritate a Legislativului si considera ca „ingrijorarea“ premierului trebuie transmisa mai intai Aliantei.