Spectacol de o stupiditate extrema a celor mai hulite partide romanesti, PSD si PC. Adunati de prin castelele cladite in guvernarea trecuta, pesedistii au inceput un circ care socheaza prin ipocrizia sa. Astfel, Mircea Geoana, presedintele PSD, a iesit vijelios pe scena, cerand demisiile ministrilor de Justitie, Interne si al Apararii si desecretizarea dosarului lui Omar Hayssam. Liderul social-democrat l-a acuzat pe Traian Basescu ca isi bate joc de siguranta nationala si pe ministrii Vasile Blaga si Monica Macovei de fuga sirianului. Geoana a mai cerut o sesiune parlamentara extraordinara, in cadrul careia sa fie dezbatute trei chestiuni: strategia nationala de securitate, care nu a fost inca elaborata de presedintele Basescu, dezbaterea in plen a legilor sigurantei nationale si incetarea campaniei liberale de strangere de semnaturi pentru retragerea trupelor romanesti din Irak.
Toata aceasta agitatie in jurul lui Omar Hayssam, mafiotul creat 100% de PSD, fost membru al acestui partid si unul dintre principalii sai finantatori. Pe de alta parte, Partidul Conservator a mai cerut o data demisia presedintelui Traian Basescu, care ar trebui sa se retraga de bunavoie din cauza esecului serviciilor secrete in cazul sirianului Omar Hayssam. Este evident faptul ca liderii celor doua partide au iesit repede sa spuna ceva, orice, in speranta ca se va gasi cineva care sa aprecieze grija lor sincera de soarta acestui popor si marile sale probleme. Iata insa ca PSD reuseste una dintre cele mai rusinoase iesiri publice din existenta sa, in conditiile in care Geoana spumega impotriva dezastrului creat de Omar Hayssam, sirianul care nu lipsea din delegatiile oficiale ale presedintelui Ion Iliescu si care a obtinut peste 100 milioane de euro din afacerile frauduloase oferite pe tava de Guvernul Adrian Nastase.

Deputatul PD Cezar Preda: "Gestul PSD este jenant"

Ipocrizia a fost sesizata de vicepresedintele PD, Cezar Preda, care a catalogat gestul PSD ca drept jenant, fiind de parere ca restul partidelor ar trebui sa ceara informatii de la social-democrati in cazul lui Omar Hayssam, si nu invers. Liderul PD a fost mai ingaduitor cand a venit vorba despre solicitarea PSD vizand demisiile ministrilor Macovei, Blaga si Atanasiu: "Este rolul opozitiei sa faca astfel de declaratii si este chiar firesc sa ceara demisia unor ministri". Nu de aceesi parere a fost si senatorul PNL Norica Nicolai, care crede ca solicitarea PSD nu este altceva decat un joc de imagine. In privinta desecretizarii dosarului lui Hayssam, liberalul crede ca acest lucru poate fi realizat doar in conditiile si in masura in care nu aduce atingere securitatii nationale. Norica Nicolai sustine ca in acest moment Justitia romaneasca se afla intr-o postura foarte delicata, intrucat are un dosar de terorism, fara sa-l aiba pe nici unul dintre cei doi acuzati, Omar Hayssam si Mohamad Munaf.

PRM cere desecretizarea dosarului lui Hayssam pentru stabilirea relatiilor acestuia cu PSD

Vicepresedintele PRM, Lucian Bolcas, a cerut si el desecretizarea dosarului lui Omar Hayssam, dar din considerente aproape opuse celor formultate de PSD. Bolcas este convins ca declasificarea dosarului ar lamuri circumstantele "epopeii rapirii ziaristilor" romani din Irak si dezvalui implicarea reala a presedintelui Basescu in acest caz. In plus, desecretizarea dosarului Hayssam ar putea lamuri asupra relatiilor dintre afaceristul sirian si PSD. In acelasi timp, presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a cerut si el demisia presedintelui Basescu: "Eu l-am facut presedinte, eu il dau jos".

Voiculescu dovedeste simtul umorului si anunta iar ca PC participa singur la alegeri

Senatorul Dan Felix Voiculescu, presedintele Partidului Conservator, continua sa faca valuri cu gluma sa favorita, anuntand ieri, pentru nu se stie a cata oara, ca partidul sau va participa singur la eventualele alegeri anticipate. Potrivit celor spuse de fostul scrib al Securitatii, in actualul context, o coalitie intre PC si oricare dintre celelalte partied este exclusa. Voiculescu dovedeste astfel valente de sinucigas politic, in conditiile in care PC nu depaseste in nici un sondaj marja de eroare a demersului sociologic respective, scaldandu-se in ridicolul pe care i-l ofera unui partid de guvernamant scorul de 2%.