Social-democratii sustin ca ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a dat dovada de incompetenta timp de mai bine de un an, in care a condus ministerul, si modul in care a coordonat lucrarile la constructia autostrazii Comarnic-Brasov.
Departamentul transporturi din PSD a solicitat guvernului sa nu accepte validarea negocierii aferente constructiei autostrazii Comarnic-Brasov, in forma semnata de ministrul Radu Berceanu, si sa dispuna o analiza comparativa a contractelor incheiate in 2004 si cel incheiat acum. De asemenea, social-democratii au cerut demiterea "de urgenta" a ministrului Radu Berceanu pentru modul in care a coordonat lucrarile.
Motivul invocat de social-democrati este costul exagerat "in comparatie cu ce a fost negociat de acelasi minister si aceeasi companie, cu acelasi consultant, in timpul guvernarii Adrian Nastase, dar care, din pacate, au fost anulate de oamenii celui mai mare dusman al autostrazilor, Traian Basescu, in speta de ministrul Dobre, pe considerente ca acele contracte sunt costisitoare si in spatele lor stau interese particulare".
Intr-un comunicat de presa emis de senatorul Sorin Bota, seful Departamentului transporturi al PSD, acuza faptul ca exista o diferenta de aproape 154 de miliarde de euro rezultata din contractele incheiate de MTI in 2004 si cel de acum, semnat de Radu Berceanu.
PSD mai spune ca "acest contract sfideaza bunul simt si ridica incompetenta si interesele de grup la rang de interes national".
"Cu diferenta de 154 miliarde (aprox.50%), plus banii care s-au alocat pana acum se putea ajunge la finalizare autostrazii Transilvania la pretul de 2,3 miliarde. Consideram ca Romania are resurse si solutii, dar trebuie sa fie gestionate responsabil si cu mult profesionalism, daca vrem sa construim o infrastructura moderna", se mai arata in comunicat.