Spatiul în care îsi desfasoara activitatea organizatia judeteana a PSD va fi delimitat de un expert desemnat de magistrati. Acestia spera sa rezolve litigiul dintre Directia Judeteana de Cultura si PSD Dolj, care îsi disputa de doi ani în instanta o parte din suprafata ocupata de pesedisti.Directia Judeteana de Cultura a dat în judecata PSD în urma cu doi ani, la presiunea ministerului de resort, care i-a reprosat directorului Dan Lupescu ca nu a fost în stare sa ocupe cei 200 mp dati în administrare în 2001, prin hotarâre de guvern, la etajul Casei Plesia din strada Kogalniceanu, unde are sediul si PSD. Pesedistii au sustinut însa ca au un contract de închiriere valabil, încheiat cu Biblioteca Nationala pentru o suprafata de 370 mp, cât masoara etajul întâi al cladirii. Un episod al litigiului dintre cele doua parti s-a consumat în aceasta saptamâna, când expertul desemnat de magistrati sa se ocupe de caz a sosit la sediul PSD pentru a vedea cum stau lucrurile. "Expertul a fost în aceasta saptamâna la PSD, a vrut sa vada încaperile si a cerut de la cele doua parti, Directia de Cultura si PSD, sa vada cadastrul. Noi nu avem asa ceva si se pare ca nici PSD. Urmeaza sa vina din nou saptamâna viitoare", a spus Marcel Berendei, consilierul din cadrul directiei desemnat sa asiste la expertiza. 
Pesedistii spun ca au contract valabil Pesedistii considera însa ca au dreptul sa ocupe tot etajul cladirii din Kogalniceanu, deoarece în actul prin care au închiriat spatiul de la Biblioteca Nationala se specifica faptul ca e vorba de 370 mp, adica suprafata întregului etaj. Reprezentantii PSD sustin ca, desi biblioteca le-a trimis în 2006 o somatie prin care cereau organizatiei sa paraseasca imobilul pe motiv ca sunt planificate reparatii capitale, biblioteca le ia banii de chirie lunar. Consilierul judetean PSD, Cristi Iovan, a declarat joi ca, de doi ani, PSD plateste în fiecare luna chirie, ceea ce înseamna ca actul de închiriere este în continuare valabil. "Exista un contract de închiriere a suprafetei de 370 mp, încheiat între PDSR Dolj si Biblioteca Nationala, care a fost prelungit an de an prin acordul partilor. Desi ni s-a trimis o somatie prin care am fost anuntati sa parasim spatiul, noua ni se emite în continuare factura si platim lunar chirie. Din punctul nostru de vedere este un contract valabil odata ce ni se iau banii în fiecare luna. Nu contestam însa faptul ca exista o hotarâre de guvern prin care directiei i-au fost dati în administrare 200 mp", a spus Cristi Iovan. 
PSD Dolj a cerut spatiu la primarie 
În asteptarea verdictului din instanta, pesedistii doljeni au deja bagajele facute. Presedintele PSD Dolj, Ion Prioteasa, a declarat joi ca a cerut deja Primariei Craiova repartizarea unui spatiu pentru organizatia pe care o conduce. "Eu sunt chiar suparat pentru ca unul dintre cele mai mari partide din Dolj risca sa ajunga în strada. Ne-am adresat primariei pentru un nou sediu si asteptam sa vedem. Procesul poate dura o perioada mai lunga, însa la un moment dat vom fi nevoiti sa plecam pentru ca imobilul va intra în reparatii capitale", a spus Ion Prioteasa.