Senatorul Cristian Diaconescu, purtatorul de cuvant al PSD, s-a aratat ieri uimit de "dramatismul" cu care unii lideri ai PD sau PNL se delimiteaza de orice fel de legatura cu PSD, desi din partea celor doua partide vin separat semnale privind necesitatea unei colaborari cu social-democratii.
"Sunt uimit de incarcatura dramatica a discursului celor care condamna apropierea de PSD, in conditiile in care si ei, si noi stim ca lucrurile stau cu totul altfel", a precizat Diaconescu (foto). El considera ca afirmatiile celor in cauza sunt "lipsite de seriozitate", intrucat "sunt numeroase semnalele venite separat, atat de la PNL, cat si de la PD, iar mesajul era de fiecare data foarte clar, si anume relatiile dintre PSD si celalalt partid trebuie sa fie mai stranse". Diaconescu este de parere ca atat liberalii, cat si democratii au reticenta nu atat fata de "moralul propriilor trupe", cat mai ales fata de reactia adversarilor, iar in cazul de fata adversari sunt chiar unii fata de ceilalti. "Eu cred ca lanseaza aceste semnale pentru a se induce in eroare unii pe ceilalti. In ceea ce ne priveste pe noi, avem de fiecare data acelasi mesaj: nu ne intereseaza niciun fel de colaborare cu partide care au produs, in opinia noastra, un grav dezastru economic si social", a mai spus Diaconescu.

"PNL nu va trada Alianta"

Liderul liberal, Calin Popescu- Tariceanu, declarase marti ca PNL nu va face nici cel mai mic gest de rupere sau de tradare a Aliantei si spera ca nici PD sa nu recurga la un astfel de gest. "Mesajul meu e foarte clar catre colegii din PD: nu PNL va fi acela care va face cel mai mic gest de rupere a Aliantei. PNL nu va trada Alianta si sper ca nici PD sa nu o faca", a spus Tariceanu. Acesta a precizat ca declaratiile lui Dinu Patriciu referitoare la PSD nu reprezinta punctul de vedere al PNL, acesta fiind un simplu membru de partid. "Motivul pentru care el (Dinu Patriciu n.r.) sau Valeriu Stoica nu se mai bucura de sustinerea partidului este tocmai aceasta pozitionare in favoarea PSD", a spus Tariceanu.
Luni seara, intr-o emisiune televizata, Dinu Patriciu a pledat din nou pentru o alianta cu PSD, considerand ca face un serviciu conducerii partidului, pentru ca altfel PD se va alia cu PSD "mai devreme sau mai tarziu".
El a explicat ca pledeaza pentru o alianta cu PSD pentru ca astfel PNL ar putea ajunge, "cu adevarat", la guvernare "la un moment dat". "Doresc sa aduc PNL cu adevarat la guvernare. Astazi PNL face parte din guvernare, dar, din pacate, nu este o guvernare liberala. Cu PSD-ul s-ar putea...", a spus Patriciu.

Antonescu nu vrea sa auda de alianta

Liderul grupului deputatilor PNL, Crin Antonescu, a declarat ca a spus intotdeauna ca nu vede posibila vreo forma de alianta cu PSD, el raspunzand astfel unei acuzatii a lui Valeriu Stoica, in care acesta sustinea ca Antonescu se numara printre sustinatorii acestei variante. "Eu m-am pronuntat intotdeauna si o fac si acum, cu maxima claritate, in sensul ca nu vad, nici acum, nici in viitor, posibila vreo forma de alianta cu PSD", a declarat Antonescu, adaugand ca "actuala conducere a PNL joaca la doua capete, ca in decembrie 2004".