Senatoarea Doina Silistru a sustinut o declaratie politica intitulata "Dati, domnilor, ca aveti in cine!", pe care o puteti citi in continuare.

De ceva vreme, a devenit evidenta strategia electorala a domnului Crin Antonescu. Intreaga sa campanie de autopromovare in vederea castigarii alegerilor prezidentiale este un atac nesfarsit la adresa PSD, partidul - fost partener al PNL - care a ramas sa duca la bun sfarsit, de unul singur, programul de guvernare al Uniunii Social Liberale. Cred ca nimeni in tara asta nu se mai indoieste de buna credinta a PSD, ramas cu povara guvernarii si riscurile, inclusiv electorale, care decurg din asta. Pe de alta parte, in continuare, motivele ruperii USL, care cad exclusiv in sarcina domnului presedinte Antonescu, raman neclare. Nici acum, la atata timp distanta de momentul despartirii, acestea nu au fost explicate cu subiect si predicat, ca sa stim si noi, in sfarsit, ce-am facut de l-am suparat atat de tare incat sa rupa o uniune cu un atat de formidabil succes la cetateni.
In schimb, cu cat se apropie nu doar alegerile europarlamentare, ci mai cu seama prezidentialele, diatriba liberala capata accente nedorite si chiar ciudate. Stim ca domnul presedinte Antonescu este un bun vorbitor, de asta nu se indoieste nimeni. De altfel, mare parte din sarmul domniei sale sta in verb. Eu una il ascult cu placere ori de cate ori am ocazia, dar, stimati colegi, vine o vreme cand ori iti pui dopuri in urechi, ori te rogi, pur si simplu, pentru putina liniste. Ascultandu-l la nesfarsit, uiti ca te afli aici nu pentru a te certa, ci pentru a guverna!
Deja, am uitat de europarlamentare; acum, se discuta cu mult aplomb despre cine pe cine sustine in turul doi al prezidentialelor, daca dreapta - consolidata sau nu - poate bate candidatul PSD, care, observ cu stupoare, stiu mai bine altii cine e, si asa mai departe!
Toate acestea sunt teme false, stimati colegi! Avem multe alte probleme, toate mult mai importante, de rezolvat. In 2012, am prezentat tarii o suma de obiective pe care trebuie, in continuare, sa le gestionam. Avem de platit pensii, salarii, avem si un context international din ce in ce mai tensionat. Peste toate, pentru unii prilej de bucurie si binecuvantare, pentru altii un nou motiv de disperare, evident, pentru sarmanii inca multi ai acestei tari, se apropie sarbatorile de Paste.
Sper ca perioada aceasta incarcata de spiritualitate sa mai calmeze din elanul celor care uita ca politica justa inseamna inainte de orice guvernare, nu un etern razboi al declaratiilor. Noi ne vom pastra buna credinta la adresa partenerilor conjunctural plecati si mai cu seama vom incerca sa ducem cu bine sarcina guvernarii. Pana atunci, dati, domnilor, ca aveti in cine! Dar nu uitati: ce nu ne omoara, ne face mai puternici!