PSD Cluj va sesiza Autoritatea Electorala Permanenta solicitand luarea masurilor in cazul deciziei PNL de a desfasura o campanie de informare privind votul unimonal, pe care social-democratii o considera "o campanie electorala mascata".
Potrivit unui comunicat de presa al PSD Cluj, dat, joi, publicitatii, organizatia judeteana Cluj a social-democratilor, prin presedintele Vasile Soporan, considera actiunea PNL "ca fiind una politica si care este de campanie electorala mascata, incalcand normele legale in materie".
"Conform art. 65 lit. l a Legii nr. 35 din 2008 pentru alegerea Camerei Deputatilor si a Senatului, Autoritatea Electorala Permanenta elaboreaza materiale si programe de informare si instruire a alegatorilor asupra sistemului electoral romanesc si asupra respectarii deontologiei electorale si asigura popularizarea acestora. Noi consideram ca singurele autoritati legale de a demara aceasta actiune nu pot fi altele decat Autoritatea Electorala Permanenta, Guvernul Romaniei sau autoritatile administratiei publice locale", se arata in documentul citat.
PNL a decis sa desfasoare, timp de o luna, in intervalul 18 august-18 septembrie, o campanie de informare privind modul de functionare si aplicare a votului uninominal, iar fiecare filiala teritoriala trebuie sa organizeze campanii de informare cu privire la votul uninominal.