Oficialii PSD contesta legalitatea contractului incheiat intre societatea Hi Speed Recovery (HSR) si municipalitate. Liderul organizatiei municipale a social-democratilor, deputatul Costica Macaleti, a declarat ca va depune o cerere publica la Primarie prin care va cere publicarea documentului cu conditiile de ridicare a masinilor parcate neregulamentar, in care ar fi implicata si Politia Comunitara. "Politia Comunitara, platita din bugetul local, nu face decat sa contribuie la fondurile HSR prin a sta la panda dupa masinile parcate. Se vehiculeaza bani negri in zona aceasta, bani care ar trebui returnati la stat", a mentionat Costica Macaleti, adaugand ca intelegerea dintre cele trei parti nu poata fi data publicitatii, din cauza unor clauze din contract.
Viceprimarul Catalin Alexa a replicat ca municipalitatea va da curs solicitarii PSD. Potrivit edilului, contractul incheiat de cu firma HSR, inclusiv actul aditional, poate fi pus la dispozitie in urma unei solicitari facute in baza legii privind accesul la informatiile de interes public. Pana acum municipalitatea nu a primit nicio astfel de cerere. Singurele solicitari au vizat incasarile obtinute din activitatea de blocare-deblocare roti, ridicare masini si administrare parcari cu plata.
"Societatea presteaza un serviciu de interes public, serviciul a fost castigat in urma unei licitatii, deci nu vad unde e secretul", a declarat Catalin Alexa. In schimb, Lucian Lupu, directorul Directiei de Impozite si Taxe a explicat ca tot ce tine de dosarul fiscal al unui contribuabil este considerat secret fiscal.

- Roxana RUSU
- Virginia CONSTANTINIU