Liderul PSD, Mircea Geoana, impreuna cu reprezentantii organizatiilor judetene social-democrate din Caras-Severin, Arad, Hunedoara, Timis, Mehedinti si Gorj, au apreciat sâmbata ca Guvernul Tariceanu trebuie sa-si dea demisia din cauza politicii antisociale pe care o promoveaza.

Reprezentantii PSD au adoptat o declaratie prin care cer „Guvernului portocaliu“ sa demisioneze din cauza situatiei din Educatie, a reformei sanatatii, a protectiei sociale si a luptei impotriva coruptiei. Ei le-au reprosat guvernantilor ca incalca flagrant promisiunile facute in timpul campaniei electorale. La rândul sau, presedintele PSD, Mircea Geoana, a apreciat actuala Putere drept un guvern de „oligarhi“, in care coruptia se accentueaza. Geoana a subliniat ca aceasta conducere „facuta din comunisti, securisti si oligarhi“ nu are cum sa duca România intr-o directie buna si a amintit de cruciada declansata impotriva Opozitiei de catre guvernanti.
Pe de alta parte, Geoana a anuntat ca viitorul program national de guvernare PSD va fi insotit de programe individuale pentru cele opt regiuni de dezvoltare, dar si de programe specifice de guvernare pentru fiecare judet. „Ideea in care crede PSD este ca România poate reusi, poate deveni o Spanie a Europei Centrale“, a explicat liderul pesedist. El a mai spus ca va monitoriza Fondul Proprietatea, „noua cuponiada“ a Guvernului, pe care o considera un alt instrument de speculare pe bursa pentru oligarhia de tip liberal“.
ßi fostul presedinte Ion Iliescu a criticat dur la Târgul Gaudeamus actuala Putere pentru promisiunile „demagogice“ si „clar nerealiste“ in domeniul çnvatamântului facute in campania electorala. El a explicat ca situatia din çnvatamânt este dramatica, ca si cea din toate sectoarele bugetare, iar politica fiscala a noii guvernari este paguboasa. „Vedeti ce inseamna demagogia electorala? Cine a vorbit de 6% din PIB pentru çnvatamânt in campania electorala? Guvernantii sa faca bine sa raspunda“, a subliniat Iliescu. Senatorul PSD a precizat ca „cine nu este capabil de politica si de responsabilitati politice sa stea acasa“.
Referitor la cota unica de impozitare, adoptata de Guvernul Tariceanu, fostul sef de stat a spus ca aceasta cota de impozitare este „o masura antisociala“, care agraveaza deosebirile dintre „cei cu venituri mari si cei cu venituri mici“.