Conducerea Partidului Social Democrat a avut, miercuri, o serie de intalniri cu partidele din zona ecologista si din zona socialista, respectiv cu Partidul Ecologist Roman si cu Partidul Verde si cu Partidul Alianta Socialista si cu Partidul Social Democrat - Constantin Titel Petrescu.
"Suntem incurajati de raspunsul pozitiv pe care l-am primit din partea partenerilor nostri naturali, impreuna cu acestia vom face in saptamanile urmatoare fie acorduri inainte de alegerile locale, fie, cel mai probabil un acord politic dupa alegerile locale", a declarat, la finalul discutiilor, presedintele PSD, Mircea Geoana. El a anuntat continuarea structurarii relatiilor PSD cu miscarile sindicale, in acest sens urmand a fi semnat joi un acord de colaborare cu CNSLR Fratia, pe modelul social-european.
"Cred ca acest lucru ne va pune la adapost de compromisuri ideologice pe care altfel am fi eventual nevoiti sa le facem", a mentionat presedintele PSDreferindu-se la necesitatea constituirii unui pol de stanga.