Consiliul Judetean al PSD Bihor s-a intrunit la finele saptamanii trecute pentru a decide ce pozitie va lua filiala in sedinta Comitetului Executiv al PSD care a avut loc ieri.
Fiecare filiala de partid a votat ieri una dintre cele doua variante propuse de conducerea partidului: guvernare sau opozitie. Astfel, filiala judeteana a PSD a considerat ca cea mai buna solutie pentru partid ar fi sa mearga la guvernare. Fostul presedinte executiv al PSD Bihor Alexandru Retegan a declarat ca a votat pentru guvernare, dar decizia va aprtine celor de la Centru. "Personal, prefer o coalitie guvernamentala, dar nu cu orice pret. Este ceea ce ne-a transmis si electoratul. Claudiu Pop s-a dus la Bucuresti cu un mandat clar, sa voteze pentru guvernare. Primarii au fost cei care au cerut ca PSD sa fie neaparat la guvernare deoarece au proiecte care altfel nu pot fi finantate", a declarat Alexandru Retegan (foto).
2009, anul alegerilor in PSD Bihor
Anul viitor se implinesc patru ani de la alegerile generale din filiala judeteana a PSD. "Anul viitor in aprilie, vor fi patru ani de cand Mihai Bar a fost ales presedinte. In 2009 vor fi obligatoriu alegeri in partid, incepand de la baza si pana la Consiliul Judetean. Daca va fi nevoie, va avea loc chiar si o Conferinta Judeteana extraordinara. Actuala conducere a PSD Bihor nu este statutara, indiferent ce spune Claudiu Pop sau Mircea Geoana", a declarat Retegan.
Pana acum, in PSD Bihor s-au conturat doua tabere care se lupta pentru suprematie in partid: cea a lui Claudiu Pop si cea a lui Mihai Bar, Alexandru Retegan fiind clar de partea vechii conduceri.
Unul dintre motivele pentru care Claudiu Pop a preluat fraiele PSD Bihor atat de usor este relatia deloc amicala dintre Mihai Bar si Mircea Geoana.