çn timp ce presedintele seniorilor social-democrati, Mircea Geoana, sustine nonsalant ca PSD este pregatit de anticipate si implicit de preluarea Puterii, mai tanarul Victor Ponta anunta ca nu este momentul propice pentru alegeri, deoarece pozitiile liderilor acestui partid in aceasta privinta nu sunt deocamdata clarificate.

Presedintele PSD Mircea Geoana a declarat sambata ca nu este exclusa varianta organizarii alegerilor anticipate, in 2006, in conditiile politice actuale si sub presiunea sociala a iernii, care se anunta extrem de dificila pentru populatie. a€žCearta permanenta din cadrul Coalitieia€œ, dintre PNL si PD, dintre presedinte si primul-ministru, UDMR cu toata lumea, a€žarata o situatie de criza politica, arata o Coalitie fragilizata si care este foarte posibil sa se destramea€œ, a explicat Mircea Geoana.
El a spus ca exista o criza politica, iar presedintele si premierul a€žse ascund degeaba sub declaratii de impacare, divortul este real si vom vedea care sunt consecintele politicea€œ. a€žDe aceea, PSD trebuie sa fie pregatit pentru o astfel de variantaa€œ, a precizat Geoana. El a anuntat ca PSD a€žeste pregatit de guvernarea€œ.

PSD-ul lui Ponta nu e pregatit

Pe de alta parte, liderul tinerilor social-democrati, Victor Ponta, a afirmat ca pentru PSD nu este inca momentul declansarii anticipatelor. a€žOamenii, desi vad ca au fost pacaliti de Alianta, inca nu s-au intors spre noia€œ, a explicat Ponta. El a spus tot sambata ca pentru PSD este mai important sa se limpezeasca foarte clar apele, a€žca fiecare sa-si lase orgoliul deoparte si sa se inteleaga faptul ca dusmanul nostru este in afara partidului, si nu in interior.a€œ çn ceea ce priveste momentul optim pentru alegerile anticipate, deputatul PSD a spus ca, a€ždin pacate, nu-l vom putea hotari noi, pentru ca nu avem majoritateaa€œ. Totodata, Victor Ponta nu crede ca ar fi cazul convocarii unui Congres Extraordinar al PSD mai devreme de 2007, deoarece la cel de anul acesta social-democratii s-au plans ca nu se respecta statutul, care a€ža fost incalcat de prea multe oria€œ. Ponta a mai spus ca, acum, problema PSD trebuie sa fie aceea de a fi un partid de opozitie.