PSD pregateste mai multe motiuni simple avand ca subiect situatia din Justitie. Adrian Nastase, presedintele executiv al PSD, a anuntat ieri ca evolutiile recente din zona Justitiei ar putea constitui obiectul unor viitoare motiuni simple depuse in Parlament si vizandu-l pe ministrul Justitiei.
„Aceste lucruri sunt mai importante pentru ca, de acum inainte, lucrurile care se intampla in zona Parchetului vor putea fi aduse in discutie in cadrul Parlamentului sub forma unor motiuni simple adresate Ministrului Justitiei, adresate de fapt Guvernului“, a precizat Adrian Nastase.
El s-a declarat extrem de preocupat de evolutiile recente din zona Justitiei. „In mod evident, punerea sub controlul ministrului Justitiei, prin dreptul de a numi, practic discretionar, conducerea Parchetului, conducerea PNA, s-a vazut, chiar fara a tine seama de avizul CSM in cazul unuia dintre adjunctii procurorului general anticoruptie, creeaza premisele pentru un subiectivism care inseamna intotdeauna o dominanta politica pentru Justitie“, a subliniat presedintele Camerei Deputatilor.
Nastase a precizat ca elementele care tineau de independenta Justitiei vor ramane, prin dreptul ministrului de resort de a initia procedurile de schimbare si de numire in functie a conducerii Parchetului si PNA, in zona Executivului. (D.P.)