PSD vrea sa profite de disensiunile din Alianta D.A. si din Coalitia guvernamentala. Presedintele partidului, Mircea Geoana, a cerut ieri la Olanesti tuturor filialelor judetene sa se axeze pe "o critica mult mai pertinenta impotriva actualei guvernari".
La finalul intalnirii cu liderii filialelor partidului din judetele Gorj, Sibiu, Brasov, Valcea, Arges, Caras-Severin si Alba, Geoana a precizat ca s-a stabilit ca, in perioada urmatoare, partidul sa se axeze pe "o critica mult mai pertinenta impotriva actualei guvernari".
"Vom veni cu un atac mult mai ferm acolo unde constatam un semiesec al integrarii Romaniei in UE, mai ales pe plan agricol si in ceea ce priveste absorbtia fondurilor. (...) Incepand de maine (joi - n.r.), va fi demarata o campanie de strangere de semnaturi in cadrul partidului pentru subventii agricole", a declarat Mircea Geoana.
Presedintele PSD a mai spus ca a cerut realizarea unui program de pregatire de lupta electorala la nivelul judetelor.
Geoana a declarat, de asemenea, ca in acest moment tara nu mai este guvernata. "Nu mai este nici o Alianta, pentru ca PNL-PD a murit. Traian Basescu si Calin Popescu-Tariceanu sunt in razboi deschis. PSD nu poate fi atras la guvernare, pentru ca el vine la guvernare. Realitatea este ca in acest moment Romania nu mai este guvernata", a spus Geoana.
Pe de alta parte, liderul PSD a declarat ca organizarea unui congres extraordinar nu reprezinta o prioritate pentru partid.

Guvernul, somat sa prezinte o strategie economica

PSD a adoptat totodata o hotarare in care cere Guvernului sa prezinte in fata Parlamentului, in termen de doua saptamani, strategia de relansare a industriei, agriculturii, serviciilor, iar in caz contrar Cabinetul Tariceanu sa demisioneze.
Mircea Geoana a declarat ca, in cadrul intalnirii cu filialele, au fost ridicate mai multe probleme, printre care dificultatile din agricultura, problema infrastructurii si a locurilor de munca. In hotararea adoptata la Olanesti se precizeaza ca Executivul a demonstrat in permanenta "inconsecventa, incompetenta, lipsa de coerenta si lipsa unei strategii reale de dezvoltare a industriei, agriculturii, serviciilor, infrastructurii".
"Economia unei tari nu se poate conduce dupa principiul "vazand si facand". Adica fara perspectiva si fara consecventa. Prin tot ceea ce a facut, sau mai degraba nu a facut, Guvernul Tariceanu a demonstrat in permanenta inconsecventa, incompetenta, lipsa de coerenta si lipsa unei strategii reale de dezvoltare a industriei, agriculturii, serviciilor, infrastructurii", se arata in hotararea PSD.